Subota, 1. travnja 2023.

Napadač koji je upucao policajca i htio ubiti još dvije osobe ide u istražni zatvor

Napadača su svladale napadnute osobe i zadržale do dolaska policijskih službenika koji su ga uhitili

Preporučujemo

Sudac istrage osječkog Županijskog suda u subotu je odredio jednomjesečni istražni zatvor za 64-godišnjaka Leonarda Opančara (64), kojeg se tereti da je u petak u Šagu, kod Valpova, iz vatrenog oružja ranio policajca i pokušao usmrtiti još dvije osobe, piše Index.hr.

Nakon što je u petak uhićen i u subotu popodne priveden na osječki Županijski sud, sudac istrage je, poslije provedenog ročišta, osumnjičeniku odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od dovršenja djela i počinjenja novog teškog kaznenog djela, doznaje se na sudu.

64-godišnjaka se tereti za pokušaj teškog ubojstva i dva pokušaja ubojstva, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je u petak, u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šag, iz vatrenog oružja propucao 55-godišnjeg policijskog službenika Policijske postaje Belišće, koji je u tom trenutku bio izvan službe. Potom je pokušao vatrenim oružjem usmrtiti još dvije osobe koje su bile u prostoriji, ali u tome nije uspio zbog zastoja vatrenog oružja.

Napadača su svladale napadnute osobe i zadržale do dolaska policijskih službenika koji su ga uhitili.

Ranjeni 55-godišnji policajac prevezen je u osječki Klinički bolnički centar gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede, dok preostale dvije osobe nisu ozlijeđene.

Osumnjičenom Opančaru je izmjerena koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi.

Mještani su novinarima ispričali da 64-godišnjak već dulje terorizira selo, kao i da ovo nije prvi put da je pucao.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti