Četvrtak, 20. siječnja 2022.

Ne propustite sjajnu predstavu Ludens teatra u Koprivnici – ‘Potonuće Titanika’

Tekst je po predlošku Johna Fiskea, a redatelj je Ivan Penović, dok su glumci Janko Rakoš i Sven Šestak uz (glas) Zorana Šprajca

Preporučujemo

Ludens teatar ponovno igra u Koprivnici, i to s predstavom “Potonuće Titanika”. Predstava će se održati u nedjelju, 23. siječnja, u 20 sati u dvorani Doma mladih.

Tekst je po predlošku Johna Fiskea, a redatelj je Ivan Penović, dok su glumci Janko Rakoš i Sven Šestak uz (glas) Zorana Šprajca.

Predstava je to o nastajanju predstave. Dva glumca, ne pretjerano dobra, imaju ideju o stvaranje predstave o Titaniku. Ne žele upotrebljavati scenografiju jer je to staromodno. Oni žele ispuniti prostor čarolijom glume. I s nešto masovnog umiranja. Dakle, sve ono što publika uobičajeno želi vidjeti. Njihova ideja predstave od početka zvuči kao promašaj (vjerujte, i jest), ali to ne sprječava dvojac u neumornom pokušaju da nešto sklepaju. Uostalom, ugovorne obaveze moraju se izvršiti.

“Titanik je potonuo”

Otkrivanjem glavne točke radnje odmah na početku, Sven i Janko će vješto izložiti sve dokumentarne dijelove o gradnji, plovidbi, putnicima i vlasnicima Titanika. Nije to lagan zadatak, ali ovi dečki su se dobro pripremili. Sven je tri puta gledao Hamleta i čak jednom MacBetha, a Janko je posudio čak tri knjige iz knjižnice o društvenim klasama i gradnji brodova. Uz to, za pultom je i Zoran zvan Zoki, plače za svoj posao da dečke osvijetli sjevernoatlantskim svjetlom”.

Ulaz na predstavu moguć je jedino uz digitalnu COVID potvrdu. Predstava je za odrasle, a ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra (Hrvatske državnosti 10), Šarenom dućanu, Orro Baru i Hotelu Podravina.

Za rezervacije i informacije treba nazvati broj: 0977583367.

Dodajmo i da 29. i 30. siječnja Ludens teatar organizira premijeru i reprizu predstave “Tena – kronika raspada jedne ljepote” u Domu mladih.

Predstava je nastala u koprodukciji s GK Gavella, GK Joza Ivakić Vinkovci, GK Požega i Centrom za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar. Očekujte ansambl od čak 11 glumaca iz više kazališta.

- Advertisement -

Najnovije objave