Petak, 24. ožujka 2023.

Nesreća na radu: komunalni radnik teško ozlijeđen prilikom odvoza otpada

49-godišnjak je postavio PVC kantu za komunalni otpad na podizni hidraulični sustav kamiona za prikupljanje komunalnog otpada te se pritom rukom uhvatio za dio tog sustava

Preporučujemo

Policija je izvijestila o nesreći na radu u kojoj je prilikom prikupljanja komunalnog otpada teško ozlijeđen 49-godišnji zaposlenik privatnog trgovačkog društva sa sjedištem u Oroslavlju.

“Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 8 sati na ulici u Dragoslavec Selu kada je 49-godišnji djelatnik postavio PVC kantu za komunalni otpad na podizni hidraulični sustav kamiona za prikupljanje komunalnog otpada te se pritom rukom uhvatio za dio tog sustava. U tom trenutku njegov radni kolega, 35-godišnji djelatnik spomenutog trgovačkog društva, pritiskom na prekidač uključio je hidraulični sustav s namjerom podizanja i pražnjenja kante za komunalni otpad, uslijed čega je dio sustava zahvatio lijevu ruku 49-godišnjaka te ga ozlijedio”, stoji u priopćenju Policijske uprave međimurske.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 49-godišnjak je prevezen u čakovečku bolnicu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

Kako stoji u policijskom priopćenju, o događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo i nadležni inspektorat zaštite na radu.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice ovog događaja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti