Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Nezapamćena tragedija kraj Posušja u Hercegovini: ‘Preminuli su sjedeći za stolom’

U strašnoj tragediji na dočeku Nove godine život su izgubili Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić

Preporučujemo

U Mostaru je završena obdukcija tijela osmero stradalih u tragičnoj nesreći u Tribistovu kod Posušja, no dežurni tužitelj Zapadnohercegovačkog kantona Borislav Čuljak nije mogao potvrditi da su se ugušili ispušnim plinovima iz agregata. U strašnoj tragediji život su izgubili Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić.

– Napravili smo obdukciju svih osam stradalih i sada prikupljeni materijali idu na toksikološko vještačenje u Sarajevo. Tek nakon toga znat će se stvaran uzrok smrti tragično preminulih – rekao je Čuljak, donosi Jutarnji list prenoseći Dnevni avaz, dodavši kako ne očekuje da će sva potrebna vještačenja biti završena prije ponedjeljka.

Prema riječima tužitelja Čuljka, iz vikendice u kojoj su preminule četiri djevojke i četvorica mladića izuzeto je više dokaza uključujući agregat za proizvodnju električne energije za koji se neslužbeno tvrdi da je prouzročio smrt.

Nesreća se dogodila u novogodišnjoj noći – u petak ujutro četiri ženske i četiri muške osobe u dvadesetim godinama života pronađene su mrtve u vikendici u kojoj su prethodnu noć slavili doček 2021. godine.

Fra Marinko Leko, župnik župe Sv. Ivana Krstitelja u Rakitnom, rekao je u razgovoru za Avaz da je šestero od osam mladih ljudi koji su stradali u vikendici u Tribistovu iz njegove župe.

– Drugo dvoje je iz Posušja. To je bila jedna vrlo lijepa ekipa, zajedno su se držali, vrlo pozitivna. Željeli su zajedno dočekati Novu godinu – izjavio je fra Marinko.

Ističe kako su zavladali velika tuga i žalost te da je mnogo rodbine u svakoj kući koja dolazi izraziti sućut obiteljima stradalih mladića i djevojaka.

– U subotu ujutro jedan od roditelja rekao je da ih je bilo sedmero za stolom, dok je jedan pao dolje jer je sjedio na kraju klupe. Služba Božja bit će izvan crkve, zbog ovog vremena. Ali i da nije korone, toliko je zanimanje u Hercegovini, pogotovo ovdje bliže Posušju, da će biti svijeta, što kaže naš narod, kao pljeve. Zbog toga se nije moglo ni pomišljati da služba Božja bude unutra, nego ispred crkve – rekao je fra Marinko.

Sprovodni obredi za tragično preminule mlade iz Posušja započinju u nedjelju. Na gradskom groblju Martića križ u Posušju u 12 sati bit će održan sprovod Mirele Rezo, a u 14 sati Stjepana Jukića.

Sprovodni obredi u 14 sati počinju u ponedjeljak ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu za pokojne Ivana Miličevića, Stipu Romića, Žanu Pavković, Miu Soldo, Stipu Pavkovića i Marija Pavković. Ove informacije je za Avaz potvrdio Ante Begić, načelnik Općine Posušje.

Misu za tragično stradale u ponedjeljak će predvoditi biskup mostarsko-duvanjski, trajni upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić. U Bosni i Hercegovini u subotu je dan žalosti, dok je trodnevna žalost proglašena u Zapadnohercegovačkom kantonu.

- Advertisement -

Najnovije objave