Nedjelja, 21. srpnja 2024.

NK RADNIK KRIŽEVCI Mijić: ‘Cilj je ostati u vrhu lige, a u fokusu nam je ponovno Županijski kup’

Trener Anthony Pavlović održao je prozivku još 14. siječnja, a pozivu su se odazvali svi igrači, dok je podosta njih došlo i na probu. Evo detalja

- Oglas -

NK Radnik Križevci, član Treće nogometne lige Sjever, trenira punom parom. Iza njih je već dva tjedna priprema i tri odigrana prijateljska susreta.

Naime, trener Anthony Pavlović održao je prozivku svojih nogometaša još 14. siječnja, a pozivu su se odazvali svi igrači, dok je podosta igrača došlo okušati svoju sreću u Križevce, i to čak iz Irske, Belgije, Francuske, Konga i Ukrajine. Međutim, već tijekom prvog tjedna priprema većina je napustila grad podno Kalnika.

– Igrač iz Konga je bio u redu i odlično se nametnuo. S obzirom na to da imamo dva igrača iz Brazila, ovaj bi nam bio treći stranac tako da smo mu se morali zahvaliti. Dečki iz Brazila, Matheus i Gabriel, stvarno su bili dobri na jesen i nije imalo smisla jednoga od njih eliminirati kao bi se pružila prilika dečku iz Konga – pojasnio je Vitomir Mijić, izvršni dopredsjednik kluba, koji vodi brigu o kadrovskim rješenjima.

- Oglas -
Vitomir Mijić
Vitomir Mijić, dopredsjednik NK Radnika Križevci // Foto: Zvonimir Markač

– Bilo je tu negdje blizu 10 igrača na probi. Na kraju, dogovorili smo suradnju s dvojcem iz Ukrajine, Kyrylom Senkom i Maximom Skibinskiyim, koji će pojačati vezni red, budući da nam Luka Tihelka poslovno na tri mjeseca odlazi u Dansku i žao mi je da neće ovo proljeće biti s nama, ali već je ponovno od ljeta na raspolaganju. Isto tako, posebno je mene, ali i ljude iz uprave, razveselila vijest kako će nakon polusezone ‘luftanja’ u rosteru ponovo biti naš vratar Danijel Vrbančić Pačko. Također, htio bih spomenuti i našeg trećeg vratara, Matea Tihelku, koji ima ozljedu ramena i to je u procesu sanacije, tako da se nadamo svi da će od ljeta i on biti s nama u pogonu – naglašava Mijić.

Osvrnuo se i na ono što je pred njima.

– Prvenstvo je izrazito zanimljivo i, kako sam već nekoliko puta naglasio, cilj je ostati u vrhu, što zbog nas koji radimo za klub, što zbog navijača i sponzora koji nas prate. Naravno, ono što nam je ponovno u fokusu je Županijski kup. Tu nas očekuje Bratstvo iz Kunovca i vjerujem da možemo ići do kraja. No, treba ići korak po korak i biti strpljiv. Zasad ide sve po planu – kazao je Mijić.

Kako je već i spomenuto, iza Radnika su tri prijateljska susreta. Protiv Lukavca, Križevčani su slavili uvjerljivo sa 6:0, protiv Dinama iz Odranske Obreži remizirali su 3:3, dok su u srijedu u zagrebačkom Prečku slavili s 3:2 protiv Gaja iz Mača.

Ove subote na rasporedu je utakmica protiv Bednje iz Beletinca, a potom u ponedjeljak Radnikovci putuju na sedmodnevne pripreme na otok Pag. Tamo će u srijedu odmjeriti snage protiv Novalje, a u subotu protiv Hrvatskog Viteza u Posedarju, člana Treće nogometne lige Jug. Početak prvenstva u Trećoj nogometnoj ligi Sjever je 11. ožujka.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti