Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Noć muzeja u znaku digitalnih medija: u Đurđevcu otvorenje izložbe Od crteža do stop animacija

U muzejskim prostorima će se izložiti 2D likovi i ostali elementi potrebni za scenografiju u procesu nastanka animiranih stop filmova

Preporučujemo

Unazad nekoliko godina đurđevački se muzej pridružuje brojnim hrvatskim muzejima u obilježavanju manifestacije Noć muzeja

Ovogodišnja Noć muzeja obilježit će se 29. siječnja, a kao i u većini muzeja, sadržaj će zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa biti dostupan i putem digitalnih medija.

U suradnji s učenicima đurđevačke Osnovne škole održat će se izložba pod nazivom Od crteža do stop animacije.

Naime, u muzejskim prostorima će se izložiti 2D likovi i ostali elementi potrebni za scenografiju u procesu nastanka animiranih stop filmova koji će se moći razgledati u muzeju, ali i na službenoj stranici muzeja.

Stop animacija je oblik animacije u kojoj se objekti animacije pomiču od strane animatora u malim pomacima.

Javno prikazivanje gotovih filmova prilika je da učenici međusobno podijele i pokažu ono što su naučili drugim učenicima, svojim roditeljima, ali i ostalim posjetiteljima muzeja.

Osim projekta Od crteža do stop animacije, u muzeju će posjetitelji moći razgledati i izložbu Leonarda da Vincija – Čudesne naprave koja prikazuje zanimljive strojeve, rađene prema originalnim Leonardovim crtežima te stalni postav Interpretacijskog centara Picokijade koji pruža uvid u povijest, etno i prirodnu baštinu s težištem na Legendi o Picokima, a koja se prikazuje kroz audio vizualne sadržaje.

Muzej će biti otvoren od 18 do 23 sata uz propisane epidemiološke mjere i ograničen broj posjetitelja, a za sve one koji neće moći osobno doći u muzej, izložbu kratkih filmova djelatnice će dočarati putem službene stranice muzeja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti