Četvrtak, 20. siječnja 2022.

Nogometaši Radnika Križevci jesenski su viceprvaci u Trećoj HNL, a novi stadion bit će kruna odličnog rada u klubu

Neko vrijeme su držali prvo mjesto, ali Križevčani nemaju za čime žaliti. U svojim redovima imaju i vrsnog napadača, Marka Nikolića, koji drži prvo mjesto liste strijelaca s 15 pogodaka

Preporučujemo

Iza momčadi Radnika Križevci, člana Treće HNL Sjever, iznimno je uspješan jesenski dio sezone. Radnikovci su nakon 14 odigranih kola jesen zaključili na izvrsnoj drugoj poziciji prvenstvene tablice, a neko vrijeme su držali prvo mjesto, koje im je izmaknulo porazom u Bjelovaru.

Međutim, Križevčani nemaju za čime žaliti. U svojim redovima imaju i vrsnog napadača, Marka Nikolića, koji drži prvo mjesto liste strijelaca s 15 zgoditaka tako da se pokazao kao prava akvizicija Radnika. Nikolić je u Križevce došao iz kloštranske Mladosti, a tamo je u prvenstvu Četvrte lige postigao čak 41 zgoditak, tako da i ne čudi da se našao na meti jedne od ponajboljih momčadi Treće HNL Sjever.

Marko Nikolić vrsni je napadač
Marko Nikolić vrsni je napadač // Foto: Prigorski.hr

Iz kluba su potvrdili da je za Nikolića zainteresirana Mladost iz Ždralova, koja ne može nikako biti zadovoljna svojim igrama, a s obzirom na ambicije koje gaji, a to je ulazak u viši rang. Stoga i ne čudi da im je u fokusu prvi strijelac lige, budući da se pokazalo da u svojim redovima nemaju adekvatnog ‘kilera’. Određene promjene u kadrovskom smislu očekuju se i u križevačkom Radniku.

– Da, zasigurno se doći do određenih promjena. Nekima igračima ćemo se zahvaliti, budući da nisu na toj razini koja nam je potrebna. To prvenstveno mislim da neke koji nisu, kako se to popularno kaže, domaći dečki. To su igrači čija je kvaliteta upitna i za niže rangove, a zabrinjavajuće je to da oni misle da će od nogometa živjeti i zarađivati. Te stvari im mi ne možemo, ali i ne želimo omogućiti i mislim da je najbolje za te igrače, a osobito za nas, da svoju sreću okušaju negdje drugdje – otvoreno je poručio tajnik kluba Dejan Pernjak i dodao kako se već s određenim igračima pregovara i o njihovom dolasku u Križevce, ali o tome će konkretnije u narednom periodu.

Što se tiče križevačke Škole nogometa, Pernjak ističe da su prezadovoljni s brojem djece, koji samo raste, tako da njihovu Školu nogometa pohađa gotovo 250 djece, a veseli i činjenica da uskoro kreću radovi na rekonstrukciji i modernizaciji stadiona.

Izgled novog stadiona u Križevcima
Izgled novog stadiona u Križevcima // Foto: krizevci.hr

Naime, na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Križevca, vijećnici su podržali kreditiranje Grada za rekonstrukciju stadiona u iznosu od 7 milijuna kuna. Tako bi Križevci, nakon gotovo 40 godina, trebali dobiti i stadion dostojan svojih nogometaša s modernim svlačionicama, natkrivenom tribinom, sjedalicama, adekvatnim ozvučenjem, ali i novim prostorijama koje bi koristile za društvene potrebe.

– Dosta dugo smo sve to skupa čekali. Angažman svih u klubu, kao i našeg sponzora tvrtke Radnik, te predsjednika kluba Darka Jambrekovića bio je velik i veselimo se uskoro rezultatu te suradnje, lobiranja i na kraju uskoro realiziranja. Naravno, posebno zahvaljujemo gradonačelniku Mariju Rajnu, svima iz gradske uprave, kao i vijećnicima, koji su prepoznali ovaj projekt kao nešto što je predugo stajalo na mjestu i čekalo svoj red – kazao je Pernjak i dodao:

– Sve to ne bi bilo moguće, od naših rezultata pa do ovih infrastrukturnih projekata, da iza toga ne stoji tvrtka Radnik, kao i veliki sportski entuzijasti kao što je Vitomir Mijić, koji se nesebično daje klubu i puno toga žrtvuje kako bi klub bio na ovoj razini, ali i u rangu u kojem je. Također, tu je i Matija Hermanović, čiji angažman je također neosporan, pa i ostali članovi uprave kao što je Denis Bužić. Također, tu imamo i dobru podršku Zajednice sportskih udruga na čelu s Branislavom Pengovom i tajnikom Draženkom Kovačićem.

Dejan Pernjak
Dejan Pernjak // Foto: Privatna arhiva

Nažalost, ni ove godine zbog koronavirusa neće se u Križevcima održati malonogometni turnir, koji je po svojoj snazi i atraktivnosti uz bok popularnoj Kutiji šibica.

– Jednostavno, način organizacije je prezahtjevan s obzirom na epidemiološke mjere koje bi morali provesti. Nema smisla forsirati nešto što u konačnici ne mogu gledatelji adekvatno popratiti. Vjerujem da će nagodinu situacija biti daleko pogodnija i da ćemo sljedeće zime uživati i u malonogometnim majstorijama – zaključio je Pernjak.

- Advertisement -

Najnovije objave