Srijeda, 21. veljače 2024.

Nogometaši Radnika Križevci pripremaju se za novu sezonu, Mijić: ‘Cilj je ostanak u Drugoj ligi’

Nogometaši Radnika Križevci započeli su s pripremama za novu sezonu u Drugoj ligi. Prozivka je održana pod palicom novog trenera Marija Vodanovića, koji je na poziciji glavnog trenera naslijedio Anthonyja Pavlovića

- Oglas -

Nogometaši Radnika Križevci u ponedjeljak su započeli s pripremama za novu sezonu, a u kojoj će se natjecati u SuperSport Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi, odnosno jedinstvenom trećem stupnju natjecanja HNS-a.

Prozivka je održana pod palicom novog trenera Marija Vodanovića, koji je na poziciji glavnog trenera naslijedio Anthonyja Pavlovića, koji je podnio ostavku nakon što je s Radnikom osvojio sve što se u tom trenutku moglo osvojiti: prvenstvo, Županijski kup, fair play nagradu i najbolji strijelac lige (Mihael Mladen).

Novi trener Purgera Mario Vodanović // Foto: NK Radnik Križevci
Novi trener Purgera Mario Vodanović // Foto: NK Radnik Križevci

Naime, Pavlović je procijenio kako zbog poslovnih i privatnih obveza neće u potpunosti moći odgovoriti na zahtjeve ovog ranga natjecanja te je svoju trenersku karijeru odlučio nastaviti u Vrbovcu, koji je ispao u petu ligu, a s ciljem da ga vrati u ligu u kojoj se minule sezone natjecao.

- Oglas -
Predsjednik NK Radnika Križevci Darko Jambreković poželio je igračima puno uspjeha u novoj sezoni // Foto: NK Radnik Križevci
Predsjednik NK Radnika Križevci Darko Jambreković poželio je igračima puno uspjeha u novoj sezoni // Foto: NK Radnik Križevci

Na prozivku na Gradskom stadionu u Križevcima odazvalo se čak 30 igrača, koji će tražiti svoju poziciju u narednoj sezoni. Dobrodošlicu novim igračima kao i treneru zaželio je predsjednik kluba Darko Jambreković, koji je ujedno uputio pozdrave i ispred generalnog sponzora tvrtke Radnik d.d. Križevci i predsjednika uprave Mirka Habijanca.

Sportski direktor i izvršni dopredsjednik kluba Vitomir Mijić istaknuo je kako je kostur ekipe ostao na okupu.

– Klub su napustili Brazilici dos Anjos i da Silva te Ukrajinac Senko. Matija Petak se seli u Zagreb zbog posla te se odlučio zahvaliti klubu na ovih tri godine koje je proveo s nama. Žao nam je zbog Matije, ali jednostavno to je život – kaže Mijić.

Vitomir Mijić
Vitomir Mijić, izvršni dopredsjednik NK Radnika Križevci // Foto: Zvonimir Markač

– Glavnina ekipe, koja je postigla ovaj povijesni rezultat ostala je u klubu i oko nje se sada gradi nova momčad. Na probi su tu mahom mladi igrači koji su željni dokazivanja i vide naše klub kao neku odskočnu dasku za daljnju karijeru. Selekcija će biti do početka idućeg tjedna napravljena te ćemo vidjeti tko je zadovoljio, odnosno tko se ne uklapa u viziju koju smo postavili skupa s trenerom Vodanovićem, kojemu ovom prilikom još jednom želim dobrodošlicu – poručio je Mijić.

Uz Vodanovića, kao glavnog trenera, stručni stožer čine još Vedran Vedriš kao pomoćni trener te Matija Međimorec kao kondicijski trener. Mijić naglašava kako su u klubu svjesni ranga natjecanja u kojem igraju kao i zahtjeva koja ta liga nosi.

- Oglas -

– Ne gajimo velike iluzije i nismo zaslijepljeni uspjesima iz prošle sezone. Čeka nas zahtjevan posao i afirmacija u ligi. Realan cilj je ostanak u ligi – zaključio je Mijić.

Mario Vodanović i Vedran Vedriš
Mario Vodanović i Vedran Vedriš // Foto: NK Radnik Križevci

Na prozivku su se odazvali Koprić, Tihelka M., Mačković, Šabijan,, Kovač, Ferenčak, Stubičan, Srbljinović K., Srbljinović M., Mladen H., Mladen M, Tihelka L., Lacić Klarić, Vuk, Jandrašec, Kobelščak, Šantić, Mihalinec, Jordanovski, Lesjak, Orlović, Vukić, Mišljenčević, Šimonaj, Bakić, Katalenac, Berisha, Kasalo i Vršić.

Prvu pripremnu utakmicu Radnik igra ove subote u Kunovcu protiv juniora Slavena Belupa. Početak prvenstva je 19. kolovoza.

Križevčani i Drnjančani saznali protivnike u Kupu

U srijedu je u Sesvetama održan ždrijeb parova pretkola Hrvatskog nogometnog kupa. Kuglice su odlučile da će Radnik ići na gostovanje u Biograd na More, gdje će prolazak u 1. kolo tražiti protiv tamošnjeg Pomorca, člana 3. NL jug. Protivnika je saznao i Tomislav iz Drnja. Naime, na Park prinčeva dolazi Jadran Luka Ploče, član Super Sport 2. NL. Susreti su na rasporedu 30. kolovoza u 16.30 sati.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti