Četvrtak, 28. rujna 2023.

Nova akcija policije u Podravini i Prigorju

Od 1. do 22. srpnja zabilježeno je 35 prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s poginulim osobama i 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama

- Advertisement -

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od 1. do 22. srpnja zabilježeno je 35 prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s poginulim osobama i 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U nesrećama tri osobe su smrtno stradale, dvije osobe su teško ozlijeđene, a 11 osoba je lakše ozlijeđeno. Uzroci događanja nesreća sa stradalim sudionicima su brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno mimoilaženje, skretanje, oduzimanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i nepropisno kretanje vozilom po kolniku. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su sedam prometnih nesreća, a mladi vozači pet prometnih nesreća.

Kako bi tijekom predstojećeg vikenda stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljnije, Policijska uprava koprivničko–križevačka će od petka, 24. srpnja do ponedjeljka, 27. srpnja, provoditi pojačani nadzor prometa.

- Advertisement -

– Tom prilikom nadzirat će se brzina kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača, vozača mopeda, motocikala i bicikala te nadzor recidivista – istaknuli su iz PU koprivničko-križevačke.

U sklopu pojačanog nadzora prometa, na području Policijske uprave provesti će se akcija nadzora poštivanja prednosti prolaska, vršenja radnji vozilom u prometu (pretjecanje, skretanje, uključivanje i isključivanje iz prometa, davanje pokazivača smjera, parkiranje, vožnja unazad, obilaženje i druge radnje) i alkoholiziranosti vozača.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti