Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Nova biciklistička staza povezat će Đurđevac i prigradsko naselje Čepelovac

Projektom će se postići i značajno podizanje kvalitete života stanovnika prigradskog naselja Čepelovac te će se osigurati infrastrukturni uvjeti za unapređenje gospodarskih aktivnosti

Preporučujemo

Radove na projektu aglomeracije uređenjem javnih površina, izgradnjom novih prometnih rješenja te izgradnjom novih pješačkih staza prati i Grad Đurđevac.

Tako je Grad Đurđevac ugovorio projektiranje i izgradnju nove pješačko-biciklističke staze koja će spojiti Vinogradsku ulicu u Đurđevcu s Planinskom ulicom u Čepelovcu, a čija će izgradnja pratiti radove na postavi cijevi za vodu i odvodnju u sklopu projekta aglomeracije.

Dužina staze će biti 3 km, a širina oko 1,5 m. Također, na ovoj je dionici predviđena i izgradnja pješačkog mosta preko obuhvatnog kanala.

“Radi se cjelokupna infrastruktura na području naših prigradskih naselja pa se tako uz cijevi za vodu i odvodnju, polažu i kablovi za internet te cijevi za plin. Nova staza još je jedan korak naprijed prema boljem prometnom povezivanju grada Đurđevca sa svim našim prigradskim naseljima, ali i s našim vinogorjem. Većina naših vinogradarskih cesta povezana je asfaltom, a zahvaljujući ovom projektu i pješaci i biciklisti će na siguran način moći doći do naših vinograda”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Projektom će se postići i značajno podizanje kvalitete života stanovnika prigradskog naselja Čepelovac, osigurat će se infrastrukturni uvjeti za unapređenje gospodarskih aktivnosti te će se pozitivno utjecati zadržavanje stanovnika u našim prigradskim naseljima, ali i na razvoj turizma te povećanje smještajnih kapaciteta.

“Kao što svi znamo, razvoj infrastrukture temelj je za razvoj turizma. Naši obronci Bilogore skrivaju oko 2000 klijeti, a mi smo se time već pozicionirali kao jedna od poželjnih destinacija na kontinentalnom dijelu Hrvatske. Izgradnja ove pješačko-biciklističke staze jedan je od ključnih projekata za razvoj ovdašnjeg turizma”, rekao je predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti