Srijeda, 19. lipnja 2024.

Nove potpore ugostiteljima u Đurđevcu

Za uređenje i opremanje kafića ugostitelji se oslobađaju plaćanja poreza na korištenje javne površine i poreza na potrošnju u trajanju do tri godine.

- Oglas -

Gradski vijećnici jednoglasno su donijeli još jednu mjeru koja će zasigurno potaknuti ugostitelje na uređenje kafića i restorana.

Odnosi se na sufinanciranje uređenja i opremanje ugostiteljskih objekata u cilju jačanja vizualnog identiteta Grada Đurđevaca i podizanja kvalitete turističke ponude.

Korisnici ove pohvalne mjere su svi obveznici plaćanja poreza na korištenje javnih površina i poreza na potrošnju koji se bave ugostiteljstvom i posjeduju otkrivene ili natkrivene terase.

- Oglas -

– Ovo je zapravo samo nadopuna stare mjere, nešto slično ovome nemaju gradovi u susjedstvu pa i šire, a potencijal privlačenja turista kroz kvalitetniju ugostiteljsku ponudu trebao bi dati rezultate. Neki ugostitelji su već prethodnih godina koristili ovu mjeru pa već znaju kako funkcionira. S obzirom na to da su ugostiteljski objekti zatvoreni zbog trenutne situacije s koronavirusom, ovo je možda pogodno vrijeme za rekonstrukcije, uređenje i opremanje prostora. Sve one ugostitelje s područja grada koji će ispuniti propisane uvjete oslobodit ćemo plaćanja poreza na korištenje javne površine i poreza na potrošnju u visini od 100 posto (bez PDV-a) troškova investicije, a najviše u iznosu trogodišnjeg iznosa zaduženja – istaknuo je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Mjeru mogu koristiti, valja istaknuti, ugostitelji koji imaju uredno podmirene sve obveze prema Gradu Đurđevcu i državi te isključivo u svrhu uređenja objekata i terasa u svojem vlasništvu ili u zakupu na rok ne kraći od 10 godina.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti