Subota, 8. svibnja 2021.

Novouređeni prostor spreman za puhače DVD-a Đurđevac

U zgradi JVP-a obnovljen je drugi kat čijim prostorima se koriste vatrogasci, a u sklopu kojih su obnovljeni i prostori za puhački orkestar

Preporučujemo

Početkom tjedna đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči i pročelnik upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud sastali su se s voditeljem puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, Božom Škurdijom kako bi obišli budući prostor koji će puhači koristiti za potrebe održavanja probi, organizacije sastanaka, skupština i domjenaka.

Podsjetimo, prije dvije godine je nakon preseljenja policije u zgradu JVP-a obnovljen drugi kat zgrade čijim prostorima se danas koriste vatrogasci, a u sklopu kojih su obnovljeni i prostori za puhački orkestar.

Novouređeni prostor za puhače DVD-a Đurđevac

Prilikom obilaska su dogovoreni detalji vezani za uređenja interijera s ciljem bolje akustike prostora za mogućnost održavanja svakodnevnih probi Puhačkog orkestra.

Puhački orkestar osnovan je 1922. godine, a svoje aktivnosti temelji na poticanju i promicanju kulturno–umjetničkog amaterizma s područja puhačke glazbe u Đurđevcu i šire.

U novije vrijeme orkestar stvara prepoznatljiv repertoarski stil s kojim privlači brojnu publiku svih dobnih skupina te puni dvorane do zadnjeg mjesta svojim koncertnim izvedbama posebice na godišnjem koncertu kojeg tradicionalno organiziraju u Domu kulture za vrijeme adventa.

Najnovije objave