Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Obavijest o puštanju u promet novih kilometara pruge na dionici Križevci – Koprivnica – granica i nov način korištenja stajališta Majurec i Vojakovački Kloštar

Do sada je završeno 66 posto projekta, priopćili su iz HŽ Infrastrukture

- Oglas -

U sklopu željezničkog projekta rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica od utorka, 28. svibnja, dosadašnji peroni u stajalištima Majurec i Vojakovački Kloštar, koji se nalaze s lijeve strane u smjeru Koprivnice, odnosno s desne strane u smjeru Križevaca, bit će zatvoreni za prijam i otpremu putnika.

Zato će putnici u tim stajalištima za ulazak u vlakove i izlazak iz njih koristiti novoizgrađene perone koji se nalaze s desne strane (budućega desnog kolosijeka) u smjeru Koprivnice, odnosno s lijeve strane u smjeru Križevaca, priopćili su upravo iz HŽ Infrastrukture.

Pristup novoizgrađenom peronu u stajalištu Majurec moguć je preko postojećih pristupnih pješačkih staza i novoizgrađenog pothodnika u stajalištu, a pristup novoizgrađenome peronu u stajalištu Vojakovački Kloštar preko dosadašnjih pješačkih staza s lijeve strane u smjeru Koprivnice, privremenog stubišta (koje se nalazi na kraju perona) s desne strane u smjeru Koprivnice te novootvorenoga pješačkog pothodnika. U konačnici, pristup putnicima s desne strane u smjeru Koprivnice bit će moguć kroz podvožnjak Vojakovački Kloštar te preko parkirališta i pješačkog pothodnika.

- Oglas -

Također, večeras, 27. svibnja, od 23 sata u promet se pušta 5,7 novoizgrađenih kilometara pruge između stajališta Majurec i Vojakovački Kloštar na koje se preusmjerava promet kako bi se mogli nastaviti radovi na rekonstrukciji postojećega kolosijeka. Do sada je završeno 66 posto projekta, priopćili su iz HŽ Infrastrukture.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti