Subota, 20. travnja 2024.

Obavijest za studente i srednjoškolce: u koprivničkoj knjižnici Fran Galović omogućava se rad u studijskoj čitaonici

Studijsku čitaonicu mogu koristiti prvenstveno studenti i srednjoškolci (maturanti) u svrhu učenja za ispite, državnu maturu i slično

- Oglas -

Od 1. lipnja u koprivničkoj knjižnici Fran Galović omogućava se studijski rad u čitaonici Stručno-znanstvenog odjela.

Studijsku čitaonicu mogu koristiti prvenstveno studenti i srednjoškolci (maturanti) u svrhu učenja za ispite, državnu maturu i slično.

Uvažavajući pravila socijalnog distanciranja, omogućava se isključivo individualni studijski rad i to za ukupno najviše 5 korisnika istovremeno, na vidljivo označenim radnim mjestima u prostoru.

- Oglas -

Korištenje knjižničnih računala nije dozvoljeno, ali korisnici se mogu služiti vlastitim prijenosnim računalima.

Printanje dokumenata moguće je ako se pošalju na e-mail ili s USB sticka. Skeniranje i fotokopiranje dozvoljeno je samo za građu iz fonda knjižnice.

Pravila korištenja studijske čitaonice:

• poželjno je unaprijed rezervirati mjesto za studijski rad i naručiti knjižničnu građu iz fonda knjižnice (elektroničkom poštom na strucni@knjiznica-koprivnica.hr, na broj telefona 048/622-363/111, 114 ili 115 ili na mobitel 099/496-10-13) ili ispuniti zahtjev za pretraživanjem literature na određenu temu (barem jedan dan prije dolaska u knjižnicu)

• po dolasku u Stručno-znanstveni odjel, obavezno je javiti se dežurnom knjižničaru

- Oglas -

• kod svakog dolaska, korisnik u poseban obrazac upisuje svoje ime, prezime i kontakt, a knjižničar upisuje vrijeme dolaska, kao i vrijeme napuštanja prostora

• nije dozvoljeno kretanje između polica i samostalno uzimanje knjiga s polica

• korisnik na pultu kod knjižničara preuzima naručenu građa koja se zadužuje na njegovo ime, a razdužuje se po završetku rada te odlazi u karantenu na 72 sata

• po završetku rada svakog dana, korisnik je dužan obavijestiti knjižničara da završava s radom i napušta prostor knjižnice kako bi se njegovo radno mjesto moglo dezinficirati prije dolaska sljedećeg korisnika.

– Tijekom boravka u prostoru Stručno-znanstvenog odjela korisnici su dužni pridržavati se svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera, dezinficirati ruke na ulazu i ne dolaziti u knjižnicu ako imaju temperaturu ili izražene respiratorne probleme – stoji na internet stranici koprivničke knjižnice.

Nošenje maske (i rukavica) je poželjno, ali nije obavezno.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti