Petak, 19. kolovoza 2022.

Od danas u Sloveniju samo uz negativan test na koronavirus

Svi koji putuju prema Austriji ili nekoj drugoj zemlji to mogu i dalje bez testa, ali moraju Sloveniju napustiti u roku 12 sati

Preporučujemo

Iz Slovenije dolaze vijesti da bi ovaj vikend moglo biti gužvi na graničnim prijelazima s našom zemljom, donose Međimurske novine.

Slovenska vlada je Hrvatsku, Francusku i Češku s ‘zelenog’ stavila na ‘žuti popis’ zemalja koje više nisu epidemiološki sigurne.

Dakle, danas se u Sloveniju može ući samo uz predočenje negativnog testa na koronavirus ne starijeg od 36 sati i to onaj koji je obavljen u zemlji EU ili schengenskog sporazuma ili ako se kroz Sloveniju tranzitira u roku od 12 sati.

Bez testa mogu granicu prolaziti i svi prekogranični radnici, kao i vlasnici nekretnina u susjednoj zemlji, odnosno oni koji imaju uplaćeni turistički aranžman.

Svi ostali moraju po dolasku u Sloveniju 14 dana u karantenu. Na slovenski graničnim prijelazima iz pravca Međimurja nema mogućnosti, tako da će svi putnici koji su u takvom statusu moraju na neki drugi prijelaz.

Svi koji putuju prema Austriji ili nekoj drugoj zemlji to mogu i dalje bez testa, ali moraju Sloveniju napustiti u roku 12 sati.

- Advertisement -

Najnovije objave