Subota, 18. svibnja 2024.

Kako je mlada žena iz Delova sjajno postupila po povratku avionom iz Londona?

Na vrijeme je angažirala prijatelje koji su joj na aerodrom dovezli auto, maknuli se od auta, a ključ ostavili na zadnjem kotaču. Telefonski su je uputili gdje je auto parkiran. Dovezla se sama u Delove...

- Oglas -

I dok se neki prave ludi i ne pridržavaju se mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite ipak je daleko više onih koji pokazuju svoju odgovornost i suosjećajnost s drugima.

Predivan primjer jedne takve odgovornosti dolazi iz mjesta Delovi u Općini Novigrad Podravski.

Naime, S.M., mlađa žena iz Delova, stigla je sinoć noćnim letom iz Londona u zagrebačku zračnu luku. Avion je bio pun putnika iz svih dijelova Lijepe naše. Svaki putnik je evidentiran i zabilježene su sve osobe s kojima je svaki od putnika bio u kontaktu (osoba sa susjednog sjedala i slično).

- Oglas -

Granična policija obavila je razgovor sa svakim od putnika ponaosob i dobili su upute o samoizolaciji, odnosno potanko objašnjenje kako se nadalje trebaju ponašati.

Općinski načelnik Zdravko Brljek na Facebooku je s javnošću podijelio način na koji se ponijela ova mlada Delovka.

“Na vrijeme je angažirala prijatelje koji su joj na aerodrom dovezli auto, maknuli se od auta, a ključ ostavili na zadnjem kotaču. Telefonski su je uputili gdje je auto parkiran. Dovezla se sama u Delove. Parkirala je auto u garažu i ušla u praznu kuću koja se nalazi do kuće njezinih roditelja koje je mobitelom obavijestila da je stigla i da na duže vrijeme imaju susjedu. Ujutro su se vidjeli i dovikivali si s poprilične udaljenosti preko ograde. Gospođica S.M. me je danas preko mobitela obavijestila o svom dolasku te o tome da si je sve organizirala za samoizolaciju narednih najmanje dva tjedna. Potrepštine će joj pred vrata dostavljati prijatelji, a ako išta osim toga zatreba kontaktirat će mene ili općinski Stožer civilne zaštite. Također, naglasila je da nakon isteka vremena samoizolacije računamo na nju u bilo kom pogledu vezano uz pomoć, volontiranje i slično. Bio je to kratak i običan telefonski razgovor, ali mi je ponovno potvrdio da postoji ona prava, pristojna, uljuđena, građanska Hrvatska i da je to, iako šutljiva i samozatajna, većinska Hrvatska”, napisao je načelnik.

Pozvao je još jednom građane da se pridržavaju naputaka i mjera Stožera civilne zaštite. Policija već pojačano patrolira i kontrolira kretanje i ponašanje građana po naseljima, a Brljek je poručio da će od nedjelje i oni općinskim autom obilaziti naselja i goričke putove te javljati policiji svako nepoštivanje propisanih mjera, svako nepotrebno kretanje, zadržavanje, grupiranje i slično.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti