Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Odlični rezultati tamburaških sastava iz Križevaca i Cirkvene na državnoj smotri

Ove godine u selekciji su sudjelovala 24 tamburaška orkestra i sastava iz osam hrvatskih županija s više od 400 izvođača

Preporučujemo

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji ZKUU Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dugom Selu 13. i 14. studenoga 2021. održan je 28. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Na njemu se natjecalo 12 tamburaških orkestara i sastava s preko 250 tamburaša izabranih na županijskim smotrama i pojedinačnim preslušavanjima te evaluacijom video snimki od strane selektora. Ove godine za 28. Susret u selekciji su sudjelovala 24 tamburaška orkestra i sastava iz osam hrvatskih županija s više od 400 izvođača. Koprivničko-križevačku županiju predstavljali su gradski tamburaški orkestar Križevci i mali tamburaški sastav KUD-a „Stari graničar“ iz Cirkvene.

Prema odluci stručnog povjerenstva u sastavu Ivan Potočnik, Veljko Valentin Škorvaga i Petar Varga, tamburaškim orkestrima i sastavima dodijeljene su nagrade.

U kategoriji koncertnih orkestara, Gradski tamburaški orkestar Križevci osvojio je Zlatnu plaketu, Grand Prix s najvećim ukupnim brojem bodova i nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja u kategoriji koncertnih orkestara. Uz navedene nagrade, prema odluci Stručnog povjerenstva, ekskluzivni sponzor Glazbalarski obrt Mario Žmegač dodijelio im je i tamburu brač.

U kategoriji folklornih tamburaških sastava sudjelovao je tamburaški sastav KUD-a „Stari graničar“ iz Cirkvene i osvojio Srebrnu plaketu.

Najnovije objave