Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Odobren je projekt energetske obnove zgrade gradske uprave u Ludbregu

Predviđena je zamjena dotrajalog sustava grijanja u zgradi uprave koji je posljednju rekonstrukciju imao 70-ih godina prošlog stoljeća

Preporučujemo

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Gradu Ludbregu projekt energetske obnove zgrade gradske uprave na Javnom natječaju za energetsku obnovu kulturne baštine.

Prijavljenim i odobrenim projektom, a sukladno projektno-tehničkoj dokumentaciji, predviđena je zamjena dotrajalog sustava grijanja u zgradi uprave koji je posljednju rekonstrukciju imao 70-ih godina prošlog stoljeća, doznajemo u Gradu Ludbregu.

– Ponukani energetskom krizom, povećanjem cijena svih energenata, ali i zelenom tranzicijom na koju Hrvatska, ali i cijela Europska unija, polaže veliki značaj, odlučili smo modernizirati sustav grijanja u zgradi gradske uprave koja je ujedno i kulturno dobro te time smanjiti troškove energenata i zakoračiti prema energetskoj neovisnosti, što je jedan od glavnih prioriteta i ciljeva Grada Ludbrega u bližoj budućnosti – rekao je gradonačelnik Grada Ludbrega, Dubravko Bilić.

Projekt energetske obnove obuhvaća ugradnju dizalice topline na sustav voda-zrak, izolaciju tavana i zamjenu postojećih rasvjetnih tijela sa mnogo učinkovitijom LED rasvjetom.

Navedenim zahvatima smanjit će se potrebna toplinska energija za grijanje zgrade za čak 27,61 %, potrošnja primarne električne energije smanjit će se za 67,70% , a planirana je i ušteda CO2 i to za 72,35%.

Vrijednost investicije iznosi 3.808.179,63 kn, a visina bespovratnih sredstava fonda iznosi 1.433.857,65 kn.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti