Četvrtak, 27. siječnja 2022.

Općina Koprivnički Bregi donijela ambiciozan proračun s naglaskom na kapitalne projekte i ulaganja mlade

Planirana su sredstva za programe pomoći socijalno ugroženim mještanima i mještanima starije dobi kojima je potrebna pomoć

Preporučujemo

U utorak je na sjednici Općinskog vijeća u Koprivničkim Bregima usvojen proračun za 2021., zajedno sa projekcijama proračuna za 2022. i 2023. godinu.

Načelnik Općine Mario Hudić prezentirao je vijećnicama i vijećnicima planirane projekte i aktivnosti u 2021. sukladno planiranim proračunskim prihodima od 7.354.000 kuna.

– Oko 60% sredstava iz proračuna izdvojit će se za velike kapitalne projekte i ulaganja u programe vezane za djecu i mlade i njihovo obrazovanje (naknade za rodilje, ulaganje u škole i izvanškolske aktivnosti, sufinanciranje pohađanja vrtića, kupnja radnih bilježnica, stipendije studentima) – istaknuo je općinski načelnik Mario Hudić

Ovaj visoki postotak pokazuje nastavak smjera izgradnje komunalne infrastrukture koja je već i sada na visokom nivou i omogućavanja najkvalitetnijih mogućih uvjeta obrazovanja za mlađu i stariju djecu, od pohađanja vrtića preko škola do financijske potpore našim studentima.

– Planirana su sredstva za programe pomoći socijalno ugroženim mještanima i mještanima starije dobi kojima je potrebna pomoć i kontinuirana briga (projekt gerontodomaćice, novi projekt Pomoć je moć uz zapošljavanje tri žene s područja općine), kao i sredstva za podršku udrugama, klubovima i društvima koji djeluju u našoj Općini – ističe načelnik.

Proračun za 2021. usvojen je s osam glasova za (Nezavisni, HDZ, SDP) i jednim suzdržanim (Mreža), dok dva vijećnika (SDP, Mreža) nisu bila prisutna iz opravdanih razloga.

Prethodno je također s osam glasova za i jednim suzdržanim usvojen finalni rebalans proračuna za 2020., u kojem je vidljivo da je unatoč pandemiji koronavirusa i njezinim negativnim ekonomskim posljedicama ova godina bila jedna od najuspješnijih u povijesti Općine.

Realizirani su svi planirani projekti i programi pa i neki dodatni izvan prvotnog plana, a Općina završava godinu sa stabilnom financijskom situacijom i likvidnošću koja omogućava podmirivanje svih dospjelih obaveza.

– Sve aktivnosti u 2020. realizirane su bez ikakvih zaduživanja, kao i prethodnih godina, a u 2021. također nije planirano nikakvo zaduživanje, već financiranje svih aktivnosti iz vlastitih sredstava i preko natječaja za programe potpore županije, nadležnih ministarstava i EU fondova – zaključio je načelnik Hudić.

Detaljne informacije o svemu prethodno navedenom mještanke i mještani moći će pročitati u općinskom listu koji će biti podijeljen u sva domaćinstva prije božićnih blagdana.

- Advertisement -

Najnovije objave