Subota, 24. veljače 2024.

Općina Sokolovac svečanom sjednicom proslavila 30. rođendan

Načelnik Vlado Bakšaj se osvrnuo na ostvareno te kazao kako su pred Općinom brojni projekti, posebno u komunalnom i infrastrukturnom segmentu

- Oglas -

U prostorija Vatrogasnog doma u naselju Domaji održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je svečano obilježen 30. godišnjica osnutka Općine Sokolovac.

Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Darko Pehnec koji je zahvalio svim članicama i članovima na konstruktivnoj suradnji tijekom godine te istaknuo kako je Općinsko vijeće u proteklom razdoblju intenzivno radilo na dobrobit svih mještana što je vidljivo u brojnim ostvarenim projektima.

- Oglas -

Načelnik Općine Vlado Bakšaj se osvrnuo na ostvareno te kazao kako su pred Općinom brojni projekti, posebno u komunalnom i infrastrukturnom segmentu te dodao da se ovako velika i razvedena općina s 32 naselja svakodnevno izgrađuje.

– Radimo tijekom cijele godine i mogu s ponosom reći kako smo ne samo u prošlih godinu dana, već u svih 18 godina kako sam načelnik svaki projekt koji smo najavili i realizirali. Danas je prostor Općine daleko napredniji nego prije 30 godina, stoga zahvaljujem i mojim prethodnicima koji su započeli posao. Hvala i Županiji i svim prijateljima općine koji doprinose u stvaranju još boljih uvjeta za naše mještane. Pred nama je još mnogo posla i projekta koje ćemo realizirati prema planovima – poručio je načelnik Bakšaj.

Čestitku je uputio i zamjenik župana Ljubić koji je pohvalio rad Općinskog opća i Vijeća.

– Nije lako voditi ovako veliku i raznoliku općinu, no na svakom se koraku vidi da vi u tome zajedničkim snagama i sinergijom uspijevate na čemu čestitam. Županija će i dalje biti snažan oslonac za sve vaše potrebe kako bi ljudima koji ovdje žive stvorili dostojne i kvalitetne životne uvjete, a mladim obiteljima omogućili ostanak na svojim ognjištima – kazao je zamjenik Ljubić.

Sokolovac
Foto: kckzz.hr

Predsjednik Felak se prisjetio 1993. godine i ustrojstva Općine kojoj je tada bio na čelu kao prvi načelnik.

- Oglas -

– Od tada do danas se mnogo promijenilo i uvjeti života su daleko bolji, napredniji i kvalitetniji nego ranije. Nije bilo lako krenuti iz ničega, no zajedno smo uspjeli stvoriti sve one uvjete koje ova Općina zaslužuje. Danas se ovdje vodi briga o svim stanovnicima, svih životnih dobi i statusa, ponosni smo na različitost koju krasi naš prostor i koja nas spaja. Uvjeren sam da svi koji ovdje dođu se požele i vratiti, a u tom pogledu moramo zajedno raditi na tome da mlade obitelji ne odlaze u druge krajeve već da svoju sreću ostvare upravo ovdje području općine. Hvala svim mojim nasljednicima koji su vodili i trenutno vode Općinu, radite odličan posao što pokazuju realizirani projekti i najvažnije snažna potpora zajednice koja je itekako vidljiva – zaključio je predsjednik Felak.

Prigodnim govorima su se obratili i predstavnici prijateljskih općina iz Mađarske, bivši načelnici te ispred prisutnih načelnika općina Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola, koji je uz čestitke na uspjesima u nadahnutom govoru istaknuo važnost očuvanja obitelji i ljubavi prema svojem rodnom kraju.

Svečanosti su uz članice i članove Općinskog vijeća, načelnike općina, prisustvovali i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić, ravnatelj ŽUC-a KKŽ Dragutin Guzalić, ravnateljica PORA-e Melita Birčić, predstavnici koprivničkih gradskih komunalnih poduzeća, predstavnici vjerskih zajednica, članovi DVD-a Domaji, članovi udruga i mnogi mještani.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti