Utorak, 23. srpnja 2024.

Oporbeni skupovi ‘Dosta je!’: Hrvatskoj ćemo vratiti budućnost

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je najavio da će biti premijerski kandidat SDP-a, kazao je da se na prosvjedu opozicije neće pojaviti

- Oglas -

Koalicija Rijeke pravde i stranka Možemo! u subotu će, mjesec dana uoči izbora, održati prosvjedne skupove pod nazivom ‘Dosta je!’, istodobno u pet gradova s kojih će opet poručiti da je „dosta tiranije, laži i korupcije, dosta je HDZ-a” te da će oni Hrvatskoj vratiti nadu i budućnost.

U Zagrebu će okupljanje prosvjednika biti na Trgu kralja Tomislava, nakon čega će uslijediti 20-minutna šetnja, a povorka bi prošla Gajevom ulicom u kojoj se nalazi sjedište DORH-a.

Izbor Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika bio je okidač i za prosvjedni skup ‘Dosta je!’ 17. veljače na trgu svetog Marka u Zagrebu koji je okupio nekoliko tisuća građana, a organizatori skupa tada su najavili da će nastaviti s prosvjednim akcijama.

- Oglas -

Zagrebačka prosvjedna kolona bi se potom trebala uputiti prema Europskom trgu, na kojem bi se nazočnima trebali obratiti čelnice GLAS-a i Možemo! Anka Mrak Taritaš i Sandra Benčić te lider SDP-a Peđa Grbin.

U Splitu će se, također u 11 sati, održati klasični prosvjedni skup. Okupljenima će se obratiti Tamara Visković (Možemo!), gradonačelnik Splita Ivica Puljak (Centar) te predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić.

Na prosvjednom okupljanju u Osijeku građanima će se obratiti čelnik HSS-a Krešo Beljak, saborska zastupnica Možemo! Urša Raukar Gamulin te SDP-ova zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica stranke Biljana Borzan.

Prosvjedni skup najavljen je i u Rijeci u 11 sati, a građanima bi se trebali obratiti čelnica SSIP-a Dalija Orešković, politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović te Marin Račić (Centar).

Na karti oporbenih prosvjeda nalazi se i Varaždin u kojemu će govoriti lider Reformista Radimir Čačić te potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

- Oglas -

Iz organizacijske postave koja je pripremala prosvjed 17. veljače ‘otpali’ su Socijaldemokrati, Fokus, IDS, PGS, Radnička fronta i Laburisti, zbog nesuglasica koje su se u međuvremenu pojavile u opozicijskim redovima.

Oporbenjake je tada na organizaciju skupa potaknulo imenovanje Turudića za glavnog državnog odvjetnika, za kojeg su ustvrdili da je ‘HDZ-ov dečko’, da laže, druži se s osobama iz krim-miljea i odaje informacije iz istraga osobama kojima nije smio.

Poručili su tada da je dosta HDZ-ovog kriminala, korupcije i zarobljavanja institucija te zatražili da se izbori odmah raspišu.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je najavio da će biti premijerski kandidat SDP-a, kazao je da se na prosvjedu opozicije neće pojaviti.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti