Četvrtak, 29. veljače 2024.

Osnovan Hrvatski časnički zbor Đurđevac

Za predsjednika je izabran umirovljeni brigadir Ferdo Mišulin, a za dopredsjednike umirovljeni pukovnik Zdravko Lovašen te pričuvni satnik Marijan Matočec

- Oglas -

U srijedu je u prostorijama lovačkog doma u Đurđevcu održana osnivačka skupština Hrvatskog časničkog zbora Đurđevac koju je samoinicijativno pokrenula grupa umirovljenih časnika i dočasnika s područja bivše općine Đurđevac.

Na skupštini su osim umirovljenih časnika i dočasnika bili nazočni zamjenik župana Koprivničko križevačke županije Ratimir Ljubić, predstavnica Ministarstva branitelja Tatjana Mihaldinec te predstavnik saveza udruga Hrvatskog časničkog zbora Koprivničko-križevačke županije umirovljeni brigadir Marijan Lukačić koji su čestitali i iskazali pohvale na inicijativi osnivanja HČZ-a te obećali potrebitu pomoć u daljnjem radu.

Skupština Hrvatskog časničkog zbora Đurđevac
Izvor fotografije: HČZ

Nakon prorade i konstruktivne rasprave statuta HČZ-a uslijedilo je usvajanje statuta koje je jednoglasno prihvaćeno, a jednoglasno su prihvaćeni i prijedlozi za izbor rukovodstva.

- Oglas -

Za predsjednika je izabran umirovljeni brigadir Ferdo Mišulin, a za dopredsjednike umirovljeni pukovnik Zdravko Lovašen te pričuvni satnik Marijan Matočec.

U upravni su odbor izabrani i umirovljeni i pričuvni časnici i dočasnici pukovnik Martin Kranjec, bojnik Vladimir Šimunic, satnik Stanko Gregurek, poručnik Ignac Šostarec, poručnik Luka Bukovčan, poručnik Petar Ivandija, stožerni narednik Dražen Kovačić i stožerni narednik Darko Matica.

Ivan Ploskonka, Ivica Haljinko i Branko Aurer izabrani su u nadzorni odbor, a u sud časti izabrani su Ivan Lugarov, Mirko Debeljak i Vlado Pasarić.

“Nakon konstituirajuće sjednice slijedi registracija udruge te poziv svim umirovljenim i pričuvnim časnicima i dočasnicima koji su zainteresirani za učlanjenje u Hrvatski časnički zbor Đurđevac”, istaknuli su iz HČZ-a Đurđevac.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti