Četvrtak, 2. veljače 2023.

Osnovana Turistička zajednica područja Centar svijeta: ‘Ovo je jasna poruka da se od turizma na ovom prostoru želi više’

Vjerujemo kako je ovo jedna logična ideja kojom ujedinjujemo sve turističke potencijale područja i krećemo u zajedničko stvaranje novih turističkih sadržaja, a samim time i ponude, istaknuo je ludbreški gradonačelnik

Preporučujemo

U ponedjeljak je osnovana Turistička zajednica područja Centar svijeta koja osim područja postojeće Turističke zajednice grada Ludbrega, obuhvaća i područja okolnih općina Jalžabet, Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ i Martijanec.

Organizacija je to koja djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, a osnovana je radi promicanja i razvoja turizma Hrvatske i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na način da upravljaju destinacijom.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić istaknuo je kako je ovo ujedinjavanje jasna poruka da se od turizma na ovom prostoru želi više.

“Ovo je važan događaj ne samo za nas, Grad Ludbreg, već za sve članove. Vjerujemo kako je ovo jedna logična ideja kojom ujedinjujemo sve turističke potencijale područja i krećemo u zajedničko stvaranje novih turističkih sadržaja, a samim time i ponude. Svaki dio ima svojih pojedinačnih atributa koji će zajedno kreirati jednu širu turističku priču”, rekao je gradonačelnik Bilić.

Ideja o zajedničkom djelovanju rodila se krajem prošle godine, vođena dobrim primjerima iz Imotskog i Primorsko-goranske županije.

“Gledajući njihovo djelovanje i mi ovdje na kontinentu odlučili smo krenuti u taj pothvat. Ono što je velika prednost je veliki entuzijazam svih dionika što potvrđuje da smo u ovo ušli punim srcem”, istaknuo je Bilić te dodao kako će ih osim turizma povezati i drugi projekti poput integriranog prijevoza te prijava za ITU mehanizam.

Zadovoljstvo novoosnovanom turističkom zajednicom istaknuo je i Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije.

“Posebno veseli da ste vi inicijatori ovog ujedinjavanja, a da ono nije nametnuto. Kada smo na ministarstvu branili ovaj prijedlog o udruživanju, on je jednoglasno prihvaćen jer nije to samo do dvoraca i vinograda već do cjelokupne zajedničke gastronomije i povijesti koja vas čini cjelinom. Vi ste naša poveznica s Koprivničko-križevačkom županijom, Međimurjem pa tako i Mađarskom. Zbog svega toga vjerujem kako je ovaj projekt osuđen na uspjeh”, poručio je Miran Bojanić Morandini.

Članovi zajednice također priželjkuju uspjeh.

“Vjerujemo kako ćemo kroz iskazano zajedništvo uspjeti ostvariti puni potencijal. Svaka od ovih jedinica lokalne samouprave ima svojih vrijednosti i ovo nam je prilika da ih uspijemo predstaviti javnosti i privući posjetitelje”, rekao je načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti