Srijeda, 28. veljače 2024.

Otkriven je mogući motiv brutalnog ubojstva u riječkom kafiću

Brnadi prijeti 40 godina zatvora, a blaža kazna mogla bi mu se odrediti ako se utvrdi da je u trenutku počinjenja ubojstva bio privremeno neubrojiv

- Oglas -

Riječki ubojica Roman Brnada, osumnjičeni za teško ubojstvo u subotu u Rijeci, jučer je preseljen u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu, nakon što mu je određeno mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, od mogućeg utjecaja na svjedoke i dokaze, izvještava RTL.

Ubojstvo u riječkom kafiću snimile su nadzorne kamere. Na snimci se vidi kako ulični pjevač Brnada ustaje sa stolca u kafiću i divljački nasrće na žrtvu, 67-godišnju Darinku Krivec.

Do sad se nije znalo ništa o motivu ubojstva. Index je doznao što je neposredno prethodilo zločinu i što bi mogao biti motiv za ubojstvo koje je zgrozilo Hrvatsku.

- Oglas -

”Brnada i Krivec u subotu oko 14 sati, sjedili su u kafiću Pin u strogom centru Rijeke. Činilo se da je sve u najboljem redu do trenutka kada su popili kavu i kada je trebalo platiti račun. Svjedoci su ispričali policiji da je Brnada počeo pipati po džepovima i nije mogao naći novčanik. Tada se njegovo ponašanje drastično mijenja. Nakon što nije mogao pronaći novčanik, on počinje verbalno napadati Krivec optužujući je da mu je ukrala novac. Ubrzo nakon toga 36-godišnjak je divljački nasrnuo na 67-godišnju Krivec”, piše Index.

Inače, novčanik je nakon ubojstva pronađen na podu kafića, međutim nije jasno kako je ondje završio te je li do trenutka kada se našao na tlu bio kod Brnade.

U dosadašnjem tijeku istrage nije pronađena nikakva bliska povezanost između Brnade i Krivec, navodno su se poznavali površno, zaključuje RTL.

Brnadi prijeti 40 godina zatvora, a blaža kazna mogla bi mu se odrediti ako se utvrdi da je u trenutku počinjenja ubojstva bio privremeno neubrojiv.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti