Utorak, 16. srpnja 2024.

Plenković ostaje premijer, neće preuzeti dužnost člana u Europskom parlamentu

Na izborima za Europski parlament bio je nositelj liste, a HDZ je osvojio šest mandata

- Oglas -

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je pismom obavijestio predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da neće preuzeti dužnost člana u Europskom parlamentu te je tako i službeno potvrdio da ne ide u EU parlament.

Tijekom nedavnih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, Plenković je isticao da želi i treći mandat biti na dužnosti hrvatskog premijera.

Na izborima za Europski parlament bio je nositelj liste, a HDZ je osvojio šest mandata.

- Oglas -

“Na izborima za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske provedenim 9. lipnja 2024. izabran sam kao prvi na listi Hrvatske demokratske zajednice koja je pobijedila na tim izborima i osvojila polovicu, odnosno ukupno šest od 12 mandata.

Na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor 17. travnja 2024. hrvatski birači dali su većinsku podršku Hrvatskoj demokratskoj zajednici te mi je Hrvatski sabor 17. svibnja 2024. treći put iskazao povjerenje za obnašanje dužnosti predsjednika Vlade (u mandatu 2024.-2028.)”, napisao je Plenković.

“Kako bih opravdao ukazano povjerenje i odgovornost koju nosi dužnost predsjednika Vlade obavještavam Vas da ću nastaviti obnašati povjerenu dužnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske te da neću preuzeti dužnost člana u Europskom parlamentu”, stoji u pismu u kojem Plenković o svojoj namjeri obavještava predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Taj dokument je u cijelosti objavio glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić na svojoj platformi X te komentirao.

“Oporba je predsjedniku Vlade i HDZ-u više puta nametala scenarij koji se opet neće dogoditi. Neka pati koga smeta”, napisao je Katičić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti