Nedjelja, 25. veljače 2024.

Plenković otkrio kada se otvaraju kafići, trgovine, frizerski saloni…

Plenković je naglasio da se nastavlja zabrana javnih okupljanja. Najugroženiji su sugrađani starije dobi, tim osobama te osobama s kroničnim bolestima preporučuje se da ostanu kod kuće.

- Oglas -

Premijer Andrej Plenković u srijedu navečer je rekao da je Vlada usuglasila paket mjera o postupnom reaktiviranju gospodarskih i društvenih djelatnosti koji će se provoditi u tri faze vodeći računa da se ne ugroze postignuća u borbi protiv Covida-19 i da se pomogne gospodarstvu. Detalji svih faza raspravit će se na današnjoj sjednici Vlade, pišu 24sata.

U prvoj fazi omogućit će se rad svima koji obavljaju trgovinu, osim onih koji rade u trgovačkim centrima, uslužnim djelatnostima, osim onih koji ostvaruju bliski kontakt (krojači, postolari, turističke agencije), uvode se javne gradske i prigradske linije i brodske linije, knjižnice, muzeje, galerije, antikvarijati i knjižare, treninzi sportaša i sportašica, seniorske sportske ekipe

Od 4. svibnja dozvoljava se rad javnog zdravstva u punom opsegu, privatnog zdravstvenog sustava u punom opsegu, pedikere, brijače, frizere uz posebne mjere.

- Oglas -

Od 11. svibnja moguće će biti 10 osoba na jednom mjestu, dozvoljava se rad trgovačkih centara uz poštovanje epidemioloških mjera, predškolske ustanove, razredna nastava od 1. do 4. razreda, posebnih razrednih odjela i rad s djecom s posebnim potrebama, međužupanijske prijevozne linije i domaći zračni prijevoz, ugostiteljski objekti na vanjskim prostorima i terasama, ugostiteljski objekti u smještajnim kapacitetima za korisnike smještaja, nacionalnih parkova, proširit će se uvjeti za produžavanje e-propusnica.

Plenković je dodao da se nastavlja zabrana javnih okupljanja. Najugroženiji su sugrađani starije dobi. Preporučuje se tim osobama, osobama s kroničnim bolestima, da ostanu kod kuće. Oni su najosjetljiviji – rekao je premijer.

HZJZ će zajedno sa Stožerom izraditi preporuke koje će se odnosniti na radno vrijeme u trgovinama, zadržavanje u zatvorenim prostorijama.

Državna matura, kako su donijeli preporuku, bit će od 8. do 29. lipnja.

Odlučili su da se omogući održavanje vjerskih okupljanja od 2. svibnja. Za to će se izraditi precizne preporuke i upute epidemiologa…

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti