Nedjelja, 1. listopada 2023.

Plenković prihvatio ostavku ministra obrane Damira Krstičevića

Podsjetimo, Krstičević je ostavku podnio nakon pogibije dvojice pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u četvrtak kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra. Poginuo je pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić

- Advertisement -

Premijer Andrej Plenković u petak je prihvatio ostavku ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića.

Podsjetimo, Krstičević je ostavku podnio nakon pogibije dvojice pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u četvrtak kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra.

Poginuo je pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić.

- Advertisement -

Krstičević je već 15. ministar koji napušta Vladu, a do parlamentarnih izbora ostao je tek koji mjesec, pišu 24sata.

– Ministar obrane me izvijestio o svemu što se dogodilo. Zajednički smo izrazili žaljenje u ime cijele hrvatske Vlade obiteljima. Kao što znate, jučer je na konferenciji za medije rekao da podnosi ostavku. Održali smo sastanak i ne vidim nijedan razlog gdje bih mogao povezati njegovu političku odgovornost za to što se srušio ovaj avion, ali razumijem što je pogođen – rekao je Andrej Plenković na konferenciji za medije i dodao:

– Bio je u Domovinskom ratu, general Hrvatske vojske i moj je prijatelj, moj najuži suradnik. Budući da ga cijenim kao čovjeka i prijatelja, odlučio sam prihvatiti njegovu ostavku. Neću imenovati njegova nasljednika u posljednjim mjesecima ovog mandata, nego će tu funkciju do izbora obnašati državni tajnik.

– Krstičević je sve to shvatio jako osobno i ja ga mogu razumjeti – rekao je premijer.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti