Utorak, 18. siječnja 2022.

Počela je adaptacija dvorane Vatrogasnog doma u Novigradu Podravskom

Stara žbuka će se skinuti te će umjesto nje s jedne strane biti postavljeni akustični paneli, a s druge strane nova porozna žbuka koja diše

Preporučujemo

U tijeku su početni radovi na uređenju dvorane Vatrogasnog doma u Općini Novigrad Podravski.

“Unutrašnje uređenje dvorane doista je složen je posao. Tu su građevinski, električarski i strojarski radovi te posebno razglas, rasvjeta i multimedija. Sve to treba sinkronizirati i obavljati logičnim rasporedom jer se dio radova isprepleće i zavise jedan od drugog”, istaknuo je općinski načelnik Zdravko Brljek.

U starom dijelu dvorane reagira se na iznenađenja koja je priredio zub vremena i periodi neodržavanja. Tako su stare, ali zdrave stogodišnje grede pojačane dodatnim laminiranim gredama, a na novopodaskani strop postavljena je parna brana i kamena vuna radi termo izolacije.

Pukotine na nenosivom zidu će se sanirati posebnim pojačivačima, dok će se stara žbuka skinuti te će umjesto nje s jedne strane biti postavljeni akustični paneli, a s druge strane nova porozna žbuka koja diše. Nakon toga slijedi postavljanje instalacija, pozornice, podova i ostalih stvari.

“Stari, skoro stoljetni dom, vu kojem smo predstavljali i popevali, na svate plesali, na zabavaj stekali, nastavit će živjeti još otporniji na čudi ljudi i prirode, još ljepši i svrsishodniji”, istaknuo je Zdravko Brljek.

 

- Advertisement -

Najnovije objave