Srijeda, 7. prosinca 2022.

Počela je nova pedagoška godina u dječjem vrtiću Dabrić u Legradu

Legradski vrtić ima 100 godina tradicije, a ova godina je posebna jer su po prvi puta u Legradu otvorene jaslice čija skupina broji 12 djece

Preporučujemo

U ponedjeljak, 1. rujna, započela je nova pedagoška godina u dječjem vrtiću Dabrić u Legradu.

Legradski vrtić ima 100 godina tradicije, a ova godina je posebna jer su po prvi puta u Legradu otvorene jaslice čija skupina broji 12 djece od jedne do tri godine te su zaposlene dvije nove odgajateljice.

– Do sada je Općina Legrad sufinancirala jaslice za roditelje koji nisu imali kome ostaviti malu djecu na čuvanje, no kako se pokazala sve veća potreba za tom vrstom zbrinjavanja djece, Vijeće Općine Legrad je prihvatilo program ranog predškolskog odgoja koji su predložili načelnik Općine Legrad i ravnateljica dječjeg vrtića Dabrić – istaknuli su iz vrtića.

U jaslicama i vrtiću dijete provodi vrijeme sa svojim vršnjacima, napreduje u razvoju, razvija socijalne vještine, uči se samostalnosti i empatiji.

Nova školska godina u dječjem vrtiću Dabrić u Legradu

Okruženo je velikim brojem edukativnih materijala i poticaja, a o njemu se brinu educirane osobe čiji je posao da aktivnosti i obrazovanje prilagode djetetovoj dobi kako bi što bolje utjecali na njegov psihički, fizički i kreativni razvoj.

Vrtićka skupina dječjeg vrtića broji 20 djece, a zbog velikog broja zainteresirane djece u planu je i proširenje vrtića kako bi se moglo formirati još vrtićkih skupina.

Općinski načelnik, Ivan Sabolić ovom je prilikom posjetio vrtić i jaslice te poželio djeci i njihovim tetama uspješnu novu pedagošku godinu ispunjenu učenjem, igrom i zabavom.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti