Petak, 19. kolovoza 2022.

Počinje Crazy Island Festival na Otoku mladosti u Ludbregu

Kako je, osim visokih tremperatura, ovo ljeto obilježila i pokoja padalina, organizatori su pripremili više nego dovoljnu kvadraturu nadstrešnica i tzv "krovova i jedara" za slučaj kiše kako bi Festival protekao bez "ometanja" za posjetitelje

Preporučujemo

Na Otoku Mladosti u Ludbregu završavaju zadnje pripreme za Crazy Island Festival. Sjeverozapad Hrvatske tako će, nakon dužeg vremena, dobiti dugoočekivanu elektroničku poslasticu baziranu na domaćim izvođačima house i tech-house glazbi.

Devet izvođača na glavnoj pozornici te četiri izvođača na Crazy After Pikniku u dva dana predstavit će publici neke od najboljih hrvatskih DJ-a i producenata.

Line up prvog dana na glavnoj pozornici predvode, trenutno najpopularniji hrvatski house DJ-i, Tom Bug i Yakka, uz podršku, na sjeverozapadu omiljenog talijana Dave-a Manalija, Elene Mikac, zagrebačkog varaždinaca Pinthe InDaHouse-a, mladog islanđanina Agusta te “linije” DJ-a sa trenutno najviše nastupa na Sjeverozapadu: Simon M., Johnny Costa i Deel Capo. Ovaj savršeno balansirani line up garancija je odlične zabave i nezaboravnog “crazy” provoda za sve ljubitelje kvalitetnog elektroničkog zvuka!

Kako je, osim visokih tremperatura, ovo ljeto obilježila i pokoja padalina, organizatori su pripremili više nego dovoljnu kvadraturu nadstrešnica i tzv “krovova i jedara” za slučaj kiše kako bi Festival protekao bez “ometanja” za posjetitelje.

Drugi dan, u nastavku noći prvog dana, organiziran je i Crazy After Piknik, s početkom u 4 sata ujutro, a trajanjem do popodnevnih sati. Neuobičajena kombinacija aftera i piknika donosi nam poseban line up obzirom da svi izvođači već godinama surađuju zajedno na glazbenim projektima i na eventima.

Line up predvodi E-Base, legendarni izvođač koji je uz hrvatsku elektroničku scenu oblikovao i sjeverozapadni party pejzaž svojim mega eventima kao što su GLOBE 2000 i ŠPICA, ali poticao i pokretao niz underground projekata na mapi Varaždinske i Međimurske županije. Uz njega nastupaju jedan od najboljih hrvatskih mastering inžinjera i odličan DJ/producent Jasmin Barbir, underground heroj s odličnim nastupima u posljednje vrijeme Ferry van Hreen i Krle Kestl koji je godinama svirao i nastupao uz najbolje varaždinske bandove kao bubnjar i glazbenik, a uz bubnjarske palice, prije godinu dana uskočio i za DJ pult gdje “rastura” svojim osjećajem za ritam i publiku. Točan raspored nastupa na Pikniku i dalje je tajna (objavit će se tijekom večeri na glavnoj pozornici), no ono što smo saznali “tajnim kanalima” je informacija kako će E-Base zatvoriti Crazy After Piknik, a tako i Festival svojim višesatnim setom u kojem se mogu očekivati njegove najnovije, do sad neobjavljene trake.

Lokacija Piknika je Lovački dom “SRNJAK” u Ludbregu, još jedan prirodni dragulj u samom centru Centra Svijeta. Tako su organizatori uspjeli ispromovirati i prirodne ljepote ludbreškog kraja i Varaždinske županije, ali i sve kreativce vezane za elektroničku scenu u tom dijelu Hrvatske.

Prostor LD Srnjak specifičan je po tome što, osim što se nalazi doslovno par stotina metara od centra Ludbrega i ima natkriven prostor za oko 500 ljudi, zapravo je početak prekrasne šume i lovišta koje se prostire na više od 3600 hektara u i oko Ludbrega!!

Savršena sinergija prirode i elektroničke glazbe tako će doći do potpunog izražaja upravo na Crazy Island Festivalu, kažu organizatori, koji već sad, ohrabreni golemim interesom, planiraju novo izdanje slijedeće godine uz još bolju prezentaciju lokalne glazbene scene, kulture, znamenitosti i općenito kulture organskog pristupa životu i djelovanju.

- Advertisement -

Najnovije objave