Petak, 27. svibnja 2022.

POGLED U PROŠLOST Sjećate li se ove generacije igrača Omladinca Sloge iz Herešina?

Uvodimo rubriku 'Pogled u prošlost' gdje ćemo objavljivati fotografije nekadašnjih generacija igrača. Prvenstveno nogometaša, ali otvoreni smo i za sve druge sportove

Preporučujemo

Živimo u digitalno doba, milijun fotografija napravimo s mobitelom, ali s vremenom se često pogube. Pogotovo ako mijenjamo uređaj ili ih negdje ne pohranimo.

Nekada mobitela nije ni bilo, fotografije su se pravile iskučivo s fotoaparatom, ali su se te iste fotografije razvijale i sada negdje postoje. U nekoj ladici, u nekom albumu, u nekom ormaru.

U sportskom svijetu brojne fotografije nekadašnjih generacija igrača određenog kluba krase i zidove klupskih prostorija. Čuvaju se tako od zaborava.

Portal Klikaj.hr odlučio je na neki način podsjetiti na dobra stara vremena, kada su se  nogomet i općenito svi sportovi igrali s daleko većim guštom nego danas. Pogotovo u amaterskim okvirima. Kada se igralo za kobasicu i pivu.

Uvodimo rubriku ‘Pogled u prošlost’ gdje ćemo objavljivati fotografije nekadašnjih generacija igrača. Prvenstveno nogometaša, ali otvoreni smo i za sve druge sportove.

No, tu trebamo i vašu pomoć. Šaljite nam svoje stare fotografije (presnimite ih ako ih nemate u digitalnom obliku) na e-mail: sport@klikaj.hr. Ako znate tko je sve na fotografiji, napišite nam. Ako znate koje je fotografija godine napravljena (barem okvirno), napišite nam. Naravno, ime kluba se podrazumijeva, a ne bi bilo loše da nam dostavite i podatke u kojoj je ta generacija ligi igrala. Možda je nešto i osvojila, bilo u prvenstvu ili Kupu. Svaka informacija dobro je došla, a mi ćemo ih probati nadopuniti uz pomoć komentara na Facebooku.

Krećemo s momčadi iz Herešina. Fotografirana je početkom 90-ih, vjerojatno 1992. ili 1993. godine, a klub se tada zvao Omladinac Sloga. U kojoj je točno ligi momčad igrala, nismo uspjeli saznati, ali uz vašu pomoć i to ćemo imati. Javljajte nam se, pišite nam…

Gornji red: Ivan Bračko, Miroslav Šipek, Marcel Celiščak, Nikola Notersberg, Darko Kralj, Damir Gašparić, Zvonimir Kelek, Drago Celiščak, Stjepan Lola Bračko.

Donji red: Krešimir Špernjak (pok.), Božidar Špernjak, Milan Gajski, Robert Cvek, Vjeran Blašković, Zvonko Šipek, Renato Lončarić.

- Advertisement -

Najnovije objave