Petak, 19. kolovoza 2022.

Policija izdala posebno priopćenje uoči utakmice Slavena Belupa i Hajduka

Mole se vozači za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije prometa na dan odigravanja utakmice u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Koprivnici (zona stadiona)

Preporučujemo

U nedjelju, 24. travnja 2022. godine s početkom u 17 sati u Koprivnici na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ odigrat će se nogometna utakmica 32. kola Prve HNL između NK Slaven Belupo i HNK Hajduk.

Policija se uoči utakmice oglasila priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti.

”Tim će se povodom, a radi provođenja mjera osiguranja u vremenu od 15 do 20 sati povremeno biti zatvoren promet za sva vozila Ulicom Mihovila Pavleka Miškine u Koprivnici od raskrižja s Marofskom ulicom do raskrižja s Ulicom Frana Galovića, dok će parkiranje u istoj djelomično biti onemogućeno u vremenu od 8 do 19 sati.

Mole se vozači za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije prometa na dan odigravanja utakmice u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Koprivnici (zona stadiona).

Posebno još jednom napominjemo svim posjetiteljima kako prilikom ulaza moraju imati:

– kupljenu ulaznicu,
– javnu ispravu sa fotografijom.

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:

– unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostoru športskog objekta u alkoholiziranom stanju,

– unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,

– maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,

– unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

– pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti

– pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,

– bacanje predmeta u natjecateljski prostor,

– boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja biti će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Obzirom na pojačan interes posjetitelja za ovo javno okupljanje, molimo posjetitelje da se na dan utakmice pravovremeno upute prema stadionu. Ulazi u stadion biti će otvoreni od 15 sati, stoga pozivamo posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon obavljenih pregleda i provjera ulaznica mogli prije početka javnog okupljanja ući na stadion.

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti audio-video snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Molimo građane da poštuju upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu”, stoji u priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave