Utorak, 16. srpnja 2024.

Poljoprivredne površine u Đurđevcu uskoro će biti zaštićene električnim pastirom

Đurđevac konstantno prilagođava svoje mjere za dodjelu bespovratnih sredstava potrebama građana i poduzetnika

- Oglas -

Gradsko vijeće Đurđevca u utorak je održalo svoju drugu e-sjednicu na kojoj su vijećnici jednoglasno izglasali program potpora za zaštitu poljoprivrednih površina od divljači na području Đurđevca.

Ovaj novi program je usmjeren zaštiti poljoprivrednih nasada i površina te naselja od ulaska divljači te nastanka šteta.

– Potpora se odobrava poljoprivrednicima za subvencioniranje troškova ograđivanja poljoprivrednih površina što uključuje troškove nabavke električnog pastira. Maksimalan iznos potpore po korisniku je 1/3 dokumentiranih troškova bez PDV-a, a maksimalno do 20.000 kuna po zahtjevu. Uvjet za odobravanje potpore je postava električnih ograda tzv. pastira na granici šumskog i poljoprivrednog zemljišta radi zaštite što veće površine poljoprivrednog zemljišta – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Oglas -

Divljač i velike štete koje ona stvara na usjevima dugogodišnji su problem ne samo naših poljoprivrednika, već i poljoprivrednika diljem zemlje. Đurđevac konstantno prilagođava svoje mjere za dodjelu bespovratnih sredstava potrebama građana i poduzetnika pa je tako ovaj program donesen na inicijativu naših poljoprivrednika te Udruge mljekara Drava- Sava. Cilj programa je cjelovito rješavanje ove problematike i smanjenje broja nastalih šteta na našem području te se nadamo da će ova mjera potaknuti što više poljoprivrednika da ograde svoja polja – rekao je predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti