Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Potpisan Ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za Centar zaštite i spašavanja

Župan je zahvalio zamjenici gradonačelnika Koprivnice Kseniji Ostriž na prihvaćanju partnerstva, kao i svima uključenima u realizaciju ovog projekta

- Oglas -

U prostorijama Županijske uprave potpisan je Ugovor o javnoj nabavi usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije za Centar zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije. Ugovor su potpisali župan Darko Koren i direktor tvrtke FINCON d.o.o. Tomislav Mastanjević, a vrijedan je 123.700 eura s PDV-om.

Predmet ugovora je izrada urbanističko-arhitektonskog rješenja, razrada odabranog idejnog rješenja, izrada glavnog projekta sa svim elaboratima, planovima i prilozima uključujući ishođenje građevinske dozvole, izvedbenog projekta, 3D vizualizacije i troškovnika, izrada projekta unutarnjeg uređenja i opremanja te obavljanje usluge projektantskog nadzora budućeg županijskog Centra zaštite i spašavanja.

Župan je naglasio kako je projekt Centra zaštite i spašavanja dio Razvojnog sporazuma u sklopu kojeg su i osigurana sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

- Oglas -

– Cilj ovog projekta je stvaranje prostornih preduvjeta za rad žurnih službi na području županije u smislu centralnog mjesta njihovog okupljanja, a obzirom na posljednje katastrofe u obliku poplava kojima smo svjedočili, još smo se jednom uvjerili koliko je važno ulagati u sustav civilne zaštite. Centar će se protezati na ukupno 7000 m² bruto površine, a sadržavat će brojne uredske i skladišne prostore, kao i poligon za vježbanje. Dio Centra koristit će Služba civilne zaštite Koprivnica, županijski Stožer civilne zaštite te županijska Vatrogasna zajednica, a dio Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice – dodao je župan.

Obzirom da je katastarska čestica na kojoj se Centar planira graditi u vlasništvu Grada Koprivnice sklopit će se Sporazum o suradnji, te dogovoriti daljnji koraci u pripremi dokumentacije. Župan je zahvalio zamjenici gradonačelnika Koprivnice Kseniji Ostriž na prihvaćanju partnerstva, kao i svima uključenima u realizaciju ovog projekta koji će značajno unaprijediti županijski sustav civilne zaštite i operativnost djelovanja žurnih službi.

Zamjenica Ostriž zahvalila je Županiji na suradnji te istaknula:

– Veseli nas realizacija ovog projekta koji je dio Razvojnog sporazuma, a predviđena lokacija idealna je za centralno mjesto okupljanja žurnih službi. Obzirom da svjedočimo brojnim krizama i nepogodama koje su nas zadesile, svaki doprinos kvalitetnijem djelovanju sustava civilne zaštite je izuzetno vrijedan. Želim svima uspješan nastavak projekta.

Direktor Mastanjević izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu, dodavši kako su zbog svog znanja i iskustva uvjereni da će se sve realizirati na visokoj razini, na zadovoljstvo svih uključenih.

- Oglas -

Projekt je u skladu s Planom razvoja Koprivničko-križevačke županije 2021. do 2027. godine, kao i Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnik Upravnog odjela za financije Darko Masnec te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti