Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Potpisan ugovor za provedbu projekta ‘Zaposli pa pomozi 2’ vrijedan gotovo 3,4 milijuna kuna

Vjerujemo da će projekt 'Zaposli pa pomozi 2' biti uspješno proveden kao i njegov prethodnik, a na korist 37 žena iz naših općina koje će biti zaposlene na godinu dana, kao i najmanje 229 krajnjih korisnika, istaknuo je Zdravko Brljek - Brčo, načelnik Općine Novigrad Podravski

Preporučujemo

Između Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Općine Novigrad Podravski u petak je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava pa provedbu projekta “Zaposli pa pomozi 2” u kojem kao partneri sudjeluje devet Općina, i to Novigrad Podravski kao nositelj projekta, Peteranec, Koprivnički Ivanec, Đelekovec, Drnje, Legrad, Hlebine, Gola i Rasinja te HZZ Područni ured Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

U PORA-i u Koprivnici održan je radni sastanak partnera na kojem je dogovoren redoslijed glavnih poslova za početak provedbe ovog projekta.

Kreće se od ponedjeljka 28. lipnja kako bi se odradile potrebne administrativne radnje, proveo postupak zapošljavanja žena na određeno vrijeme od 12 mjeseci, ispunila obveza njihove tromjesečne edukacije (ne ulazi u radni period od 12 mjeseci), proveli postupci nabave potrepština za krajnje korisnike, radne odjeće i obuće za djelatnice i ostalih materijalnih sredstava.

Inače, ukupna vrijednost projekta iznosi 3.371.410,00 kuna.

“Vrlo brzo zatražit ćemo ugovorom određen iznos predujma od 1.348.564,00 kuna kako bi skratili period od dana kada se troškovi po programu plate iz općinskih računa do dana povrata plaćenog iznosa odobrenim sredstvima projekta. Vjerujemo da će projekt ‘Zaposli pa pomozi 2’ biti uspješno proveden kao i njegov prethodnik, a na korist 37 žena iz naših općina koje će biti zaposlene na godinu dana, kao i najmanje 229 krajnjih korisnika o kojima će se voditi briga i kojima će u ovom nestabilnom korona vremenu biti pružana toliko potrebna i dobrodošla pomoć”, istaknuo je Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine Novigrad Podravski.

Najnovije objave