Petak, 24. ožujka 2023.

Predsjednik sportskog kluba malverzacijama izvukao 18.000 eura, u svemu mu je ‘štangu držala’ tajnica

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policajci su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Preporučujemo

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom i 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti.

Naime, 73-godišnjak se tereti da je kao odgovorna osoba sportske organizacije, a doznajemo da je riječ o predsjedniku kluba, uz pomoć 50-godišnje zaposlenice (tajnice) od 2015. do 2019. godine zloporabio svoj položaj i ovlast na način da je nalagao isplate pozajmica u svoju korist, dok novac nikada nije vratio.

Također, 50-godišnjakinji je nalagao neosnovana plaćanja raznih privatnih troškova (goriva, kozmetičkih i prehrambenih proizvoda, odjevnih predmeta i slično) kao i otpis troškova za koje nisu dostavljeni računi.

Nadalje, 73-godišnjak se tereti da je naložio nabavku i plaćanje razne informatičke opreme koja u konačnici nije evidentirana kao imovina organizacije niti se nalazi u njenom posjedu.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 18.000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policajci su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti