Srijeda, 20. listopada 2021.

Premijer Plenković: Dolazak cjepiva ohrabrujuća je poruka i daje nadu u normalizaciju života tijekom 2021.

Prioritet je zaštita najugroženijih - starijih i nemoćnih osoba te radnika u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, istaknuo je

Preporučujemo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković objavio je u subotu na Twitteru da su u Hrvatsku jutros stigle prve doze cjepiva protiv Covida-19, što daje nadu u normalizaciju života u idućoj godini.

“Jutros su u Hrvatsku stigle prve doze cjepiva protiv Covida-19. Prioritet je zaštita najugroženijih i najizloženijih – starijih i nemoćnih osoba te radnika u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Dolazak cjepiva ohrabrujuća je poruka i daje nadu u normalizaciju života tijekom 2021.”, napisao je Plenković na Twitteru.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak i koordinatori distribucije, dočekali su jutros u 6 sati prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech.

Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva, a u nedjelju će krenuti u distribuciju po županijama.

Za sada je to simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca. Nakon toga Hrvatskoj će svakoga tjedna stizati nove doze što se očekuje prema planu cijepljenja.

Iz HZJZ-a pozivaju građane da se odazovu cijepljenu u skladu sa sloganom kampanje za cijepljenje Misli na druge – cijepi se.

Najnovije objave