Petak, 24. ožujka 2023.

Premijer Plenković je uvjeren da će postići dogovor sa sindikatima, a komentirao je i rast cijena

''Nismo u vremenu dogovorne ekonomije da dođe država i kaže to će koštati toliko. Poremećeni su opskrbni lanci zbog rata u Ukrajini, mnoge stvari utječu na cijene i Vlada je zbog toga izašla s paketom mjera koji će ublažiti taj udar na građane'', naglasio je premijer Plenković

Preporučujemo

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je u Požegi izjavio kako ima jako dobar i kvalitetan dijalog sa sindikatima.

– Jako cijenim doprinos i iskustvo, osobito čelnika sindikata za sve društvene teme gdje oni mogu dati doprinos. Što se tiče politike plaća, mi smo u našem mandatu povećali plaće po različitim sektorima, kad se sve zbroji između 25 i 40 posto – rekao je Plenković, a prenosi N1.

Dodao je kako vjeruje da će se postići dogovor.

– Mi idemo u jako dobrom smjeru. Sve što radimo su intervencionističke politike, od 2017. do danas. Ako ima ijedan interes, to su državne i javne službe. Mislim da ćemo u dijalogu nakon Uskrsa naći kvalitetno rješenje. Uvijek smo dosad nalazili odlična rješenja. Činjenica je da se on naše vlade očekuje da da rješenja ili riješi nešto što su drugi obećali ili čak oduzeli – kazao je premijer.

Komentirao je i rast cijena s kojim se građani suočavaju.

– Nismo u vremenu dogovorne ekonomije da dođe država i kaže to će koštati toliko. Poremećeni su opskrbni lanci zbog rata u Ukrajini, mnoge stvari utječu na cijene i Vlada je zbog toga izašla s paketom mjera koji će ublažiti taj udar na građane – naglasio je premijer Plenković u izjavi koju prenosi N1.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti