Subota, 28. svibnja 2022.

Premijer Plenković: Proteklih mjeseci 80 posto preminulih od koronavirusa nije bilo cijepljeno

Preporučujemo

Premijer Andrej Plenković je u četvrtak na početku sjednice Vlade govorio o izvrsnoj turističkoj sezoni te o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

“Srpanj i kolovoz 2021. za sada su bolji kada je riječ o iznosima računa nego 2019., što pokazuje da je sezona zaista jako, jako dobra i to je dobro za gospodarski oporavak, za hrvatsko gospodarstvo i za hrvatski turizam. Tome su pridonijele i mjere koje smo donosili, kao Vlada, kao Stožer epidemiološkog karaktera. Mjere koje su omogućile da uz jedan dobar zdravi balans između zaštite zdravlja funkcioniranja gospodarstva prometa, društvenog života, obrazovanja, proizvodnje omogućimo da se turisti koji dolaze u hrvatsku osjećaju sigurnima. Nadamo se da će i danas na karti ECDC-a obala ostati narančasta, što je još jedan pouzdani signal za idućih tjedan dana. U svakom slučaju vidimo da je broj novozaraženih veći i jučer i danas, stoga trebamo poduzeti maksimalne korake svi zajedno da budemo odgovorni te da se pridržavamo onih temeljnih epidemioloških mjera “, rekao je Plenković te dodao kako ćemo danas prijeći 50 posto cijepljenih prvom dozom, što je nažalost sporije nego se očekivalo.

“Vjerovali smo da postoji veći interes za cijepljenje nego što se to pokazalo, no nadamo se da će se nakon ljetne stanke određeni broj naših sugrađana ipak odlučiti za cijepljenje te da ćemo taj broj povećati”, rekao je.

Premijer je istaknuo kako je cijepljenje najbolja zaštita od koronavirusa te istaknuo kako je proteklih mjeseci preminulo 80 posto ljudi koji nisu bili cijepljeni.

- Advertisement -

Najnovije objave