Subota, 20. travnja 2024.

Prodali su njegovu nekretninu, ubili ga kako bi sve prikrili i podijelili 400.000 eura

U tom stanu su, na zasad neutvrđen način, usmrtili oštećenog 58-godišnjaka kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali znatnu stečenu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura koju su međusobno podijelili

- Oglas -

Zagrebački policajci u suradnji s upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom, državljaninom Njemačke, strancem s reguliranim boravkom u Hrvatskoj i 61-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva na štetu 58-godišnjaka.

Sumnja se da je 61-godišnjakinja, s ciljem pribavljanja znatne imovinske koristi za sebe, ali i za osumnjičenog 57-godišnjaka, bivšeg člana obitelji, od druge polovice prosinca 2021. godine pa do prve polovice siječnja 2022. godine krivotvorila lažne isprave na temelju kojih je u siječnju i veljači 2022. godine, kao punomoćnica prodavatelja oštećenog 58-godišnjaka Tonyja Gerarda, prodala poslovni prostor u Dubrovniku trećim osobama za 400.000 eura.

Potom su, sumnja se, osumnjičeni 57-godišnjak i 61-godišnjakinja u razdoblju od 22. veljače pa do 12. ožujka 2022. godine, u vremenu kada je već bio prijavljen nestanak oštećenog 58-godišnjaka, u namjeri da ga ubiju, namamili u unajmljeni stan na području Svete Nedelje, a koji su osumnjičene osobe prethodno iznajmile.

- Oglas -

U tom stanu su, na zasad neutvrđen način, usmrtili oštećenog 58-godišnjaka kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali znatnu stečenu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura koju su međusobno podijelili.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policajci su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku, dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti