Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Projekt GiftedHUHR: održana zajednička online edukacija za učitelje svih škola partnera

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 eura, a od toga 9.725,55 eura sufinancira osnivač Grad Đurđevac

Preporučujemo

U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area – GiftedHUHR.

Riječ je o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima, a započeo je s provođenjem 15. lipnja ove godine i traje 16 mjeseci.

Škole partneri na projektu su Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.

Projektom će biti obuhvaćeni učenici trećih razreda koji će imati prilike sudjelovati u izvannastavnom obogaćenom programu za darovite učenike te edukativnim susretima s učenicima polaznicima škola partnera.

Tijekom listopada održane su dvije zajedničke aktivnosti svih škola uključenih u projekt – zajednička edukacija i zajednički sastanak. Projektom je predviđeno putovanje učitelja uključenih u projekt u Đurđevac i Mađarsku, ali su aktivnosti radi pandemije koronavirusa održane online, istaknuto je na internetskim stranicama Osnovne škole Đurđevac.

U Đurđevcu je tako 9. listopada održana zajednička online edukacija za učitelje i stručne suradnike svih škola partnera. Đurđevačku školu je partnerima predstavio prof. Nikola Vuković, pedagog škole.

Predavačica stručnog dijela edukacije bila je renomirana stručnjakinja na području darovitosti djece – Jasna Cvetković-Lay.

Zajednički sastanak škola partnera na projektu, pak, održan je 26. listopada. Domaćini su bili partneri iz Javnog obrazovnog centra Zalaegerszeg iz Mađarske.

Na sastanku se raspravljalo o realiziranim aktivnostima u projektu te o planovima za nadolazeće aktivnosti u sljedećem razdoblju.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 eura, a od toga 9.725,55 eura sufinancira osnivač Grad Đurđevac.

Osnovna škola Đurđevac
Osnovna škola Đurđevac // Izvor fotografije: Grad Đurđevac
- Advertisement -

Najnovije objave