Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Projekt ‘Regional synergy for new cinema going experience’ bliži se kraju – ne propustite zadnju projekciju

Aktivnosti u okviru projekta "Regional synergy for new cinema going experience", financiranom u okviru programa Collaborate to Innovate, zahvaljujući udruženju Europa Cinemas, održavat će se u koprivničkom kinu Velebit do 15. lipnja 2024. godine

- Oglas -

Aktivnosti u okviru projekta “Regional synergy for new cinema going experience”, financiranom u okviru programa Collaborate to Innovate, zahvaljujući udruženju Europa Cinemas, održavat će se u koprivničkom kinu Velebit do 15. lipnja 2024. godine.

Cilj ovog projekta je uspostava regionalne kino mreže kako bi se stvorio novi model približavanja kina mladoj publici s ciljem povećanja potražnje za europskim filmovima: glavne aktivnosti bile su filmske edukacije za mlade, susreti s predstavljanjima nacionalnih kinematografija partnerskih zemalja te pilotiranje nadogradnje digitalnih poslovnih procesa.

Nositelj projekta je kino u okviru Otvorenog univerziteta Subotica (Bioskop Eurocinema), a  partnerske organizacije su iz Mađarske (kino Belvárosi Mozi), Slovenije (Mestni Kino Ptuj) i Hrvatske (kino Velebit).

- Oglas -

Projektne aktivnosti odnosile su se na održavanje radionica za učenike Obrtničke škole Koprivnica na kojima su naučili teorijsko znanje o snimanju filmova mobitelom. Radionice je vodila Maida Srabović, a u praktičnom dijelu edukacije srednjoškolci su snimili šest kratkih filmova koji se prikazuju u partnerskim zemljama. Srednjoškolci su također odabrali i dva dugometražna igrana filma koja će biti prikazana u partnerskim zemljama: odabrali su filmove Ideš?Idem! i Moj dida je pao s Marsa.

Održano je predavanje o nacionalnoj kinematografiji (predavanje održala Jelena Modrić) te o povezanosti filma i videoigara (predavanje održao Ilija Barišić).

U projektu su održana i tri eventa na kojima se predstavljala kinematografija zemlje partnera: Mađarske, Slovenije i Srbije, uz slane i slatke grickalice iz tih zemalja te prezentaciju samih zemalja i projekciju kratkih filmova koje su srednjoškolci iz tih zemalja snimili mobitelom.

Održano je pet projekcija filmova: dva iz Srbije (Indigo kristal i Rasta) te dva filma iz Mađarske (Larry i Fomo), jedan film iz Slovenije (Kaj pa Ester?), a predstoji još projekcija slovenskog filma Jezdeca koja će se održati u petak, 10. svibnja, u 18 sati.

Detalje o filmu potražite na web stranici kina Velebit.

- Oglas -

Najava filma Jezdeca

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti