Subota, 18. svibnja 2024.

Projektom ‘Brižne ruke Podravske’ zaposlit će se 24 osobe na području Kalinovca, Molvi, Ferdinandovca, Novog Virja i Podravskih Sesveta

Ukupna vrijednost projekta 'Brižne žene podravske' je 1.188.000,00 eura, a financirat će se u 85-postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda i 15-postotnom iz državnog proračuna Republike Hrvatske

- Oglas -

Općina Kalinovac započinje s provedbom projekta “Brižne ruke Podravske”.

Općinski načelnik Darko Sobota u utorak je, naime, potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava projekta Zaželi – prevencija institucionalizacije te time započinje provedba projektnih aktivnosti u trajanju od 33 mjeseca.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom, priopćili su iz Općine Kalinovac.

- Oglas -
Darko sobota, načelnik Općine Kalinovac
Darko sobota, načelnik Općine Kalinovac // Foto: Luka Krušec / LuMedia / Klikaj.hr

Općina Kalinovac projekt će provoditi u partnerstvu s općinama Ferdinandovac, Novo Virje, Podravske Sesvete i Molve. Zaposlit će se ukupno 24 pružatelja usluga s područja ovih općina na razdoblje od 30 mjeseci, a koji će brinuti o 144 pripadnika ciljne skupine.

Ukupna vrijednost projekta ‘Brižne žene podravske’ je 1.188.000,00 eura, a financirat će se u 85-postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda i 15-postotnom iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti