Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Ranoranioci na Mađerkinom bregu dočekali i pozdravili ljeto

Na Mađerkinom bregu bio je i inicijatora ovog posebnog i rijetkog događaja Josipa Straha, koji je prvi put na Mađerkinom bregu dočekao ljeto prije 21 godinu

Preporučujemo

Najhrabriji ranoranioci okupili su se na Mađerkinom brgeu nešto malo prije 5 sati kako bi dočekali početak ljeta, donose Međimurske novine.

No, ovog se puta zbog oblaka nije mogao vidjeti izlazak sunca, ali to nije nimalo pokvarilo atmosferu.

Na Mađerkinom bregu bio je i inicijatora ovog posebnog i rijetkog događaja Josipa Straha, koji je prvi put na Mađerkinom bregu dočekao ljeto prije 21 godinu.

“Štrigovski bregi su najlepši na svijetu, osobito ovaj Mađerkin breg. Do 15. godine sam živio u Štrigovi, a kad sam ostario rodni kraj ponovno me vukao k sebi. Prvih sam dvanaest godina hodao na Mađerkin breg. Nakon toga, malo po malo, sa mnom su dolazili i ostali, a sada je preraslo u ovaj divan događaj”, rekao je Josip, Štrigovčanec koji živi u Čakovcu.

Program dočeka bio je upotpunjen s prekrasnim koncertom pijanista Nikole Grabara i prijatelja, Irme Dragičević, Gabriele Hrženjak i Dominika Padarića.

Na samom kraju vinogradarske obitelji Štampar i Cmrečnjak podijelile su šampanjac s kojim su posjetitelji nazdravili za početak ljeta.

Foto: Međimurske novine (Sanja Heric)

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti