Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Rekorder vikenda: majstor u Kunovec Bregu u 8 ujutro biciklirao s više od tri promila alkohola

Najveća brzina kretanja u naseljenom mjestu zabilježena je u subotu, 29. travnja u 9.52 sati u Svetom Ivanu Žabno, u Zagrebačkoj ulici, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 139 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat

Tijekom produženog vikenda od 28. travnja do 2. svibnja 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 13 prometnih nesreća.

Od toga su dvije nesreće bile s ozlijeđenim osobama, a njih 11 s materijalnom štetom. Četiri osobe su ozlijeđene.

Mladi vozači evidentirani su kao počinitelji u dvije prometne nesreće, dok su vozači pod utjecajem alkohola evidentirani kao počinitelji u dvije prometne nesreće. Nakon događanja prometne nesreće, dva počinitelja napustila su mjesto događaja.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 30. travnja u 8,19 sati u Kunovec Bregu u Koprivničkoj ulici kod 40-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,10 promila.

Najveća brzina kretanja u naseljenom mjestu zabilježena je u subotu, 29. travnja u 9.52 sati u Svetom Ivanu Žabno, u Zagrebačkoj ulici, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 139 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat.

Najveća brzina kretanja izvan naseljenog mjesta zabilježena je u nedjelju, 30. travnja u 11.55 sati, na državnoj cesti broj 2 u Kalinovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 152 kilometara na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

Tijekom vikenda sankcionirano je 238 prometnih prekršaja od čega 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 122 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i šest prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Tri vozača bila su smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je spram jednog vozača proveden žurni prekršajni postupak.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti