Nedjelja, 14. travnja 2024.

Rukometašica u pokretu: u Požegi je otkrivena skulptura posvećena Martini Tokić

Hrvatski olimpijski odbor objavio je da je bila najbolja rukometašica iz Požeštine ikada rođena. U najbolji hrvatski ženski rukometni klub Podravku dolazi 1997. u kojoj ostaje šest sezona i osvaja šest dvostrukih kruna – kup i prvenstvo, te igra u dva finala Kupa EHF-a

- Oglas -

Na Majčin dan, u nedjelju, u Požegi je otkrivena skulptura naziva “Rukometašica u pokretu”, a posvećena je Martini Tokić.

Skulptura je postavljena ispred sportske dvorane Grabrik, a svečano su je otkrili Martinini sinovi Niko i Lovro, suprug Branko te njene bivše suigračice Ljerka Vresk i Božica Palčić.

Martina Franić Tokić rođena je u Požegi 10. travnja 1976. godine. Počela je igrati rukomet s 14 godina, a prvi uspjeh joj je nastup na juniorskom prvenstvu Hrvatske gdje je proglašena najboljom igračicom.

- Oglas -

Nakon toga odlazi na Svjetsko juniorsko prvenstvo u Brazil, a iste godine sa Zvečevom ulazi u prvu žensku rukometnu ligu. U najbolji hrvatski ženski rukometni klub Podravku dolazi 1997. u kojoj ostaje šest sezona i osvaja šest dvostrukih kruna – kup i prvenstvo, te igra u dva finala Kupa EHF-a.

Bila je i redovni član hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

Nakon Podravke, odlazi u TVIN Trgocentar u kojem je bila najzapaženija i najbolja igračica i poslije godinu dana provedenih u TVIN-u ponovno se vraća u svoj matični klub u Požegu.

Hrvatski olimpijski odbor objavio je da je bila najbolja rukometašica iz Požeštine ikada rođena, a 1991. godine proglašena je za najbolju sportašicu Grada Požege.

Prerano je preminula u Zagrebu 9. veljače 2018. u 42. godini života.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti