Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Samo sedam novozaraženih koronavirusom, troje preminulih

Trenutačni uspjeh nije slučajan. On je rezultat našeg zajedničkog i promišljanja i discipline. Stoga smo mišljenja da nije potrebno mijenjati recept koji daje dobre rezultate, poštujmo i dalje dovoljan razmak, održavajmo higijenu i dezinfekciju prostora - poručio je ministar Beroš

- Oglas -

U Hrvatskoj je od petka potvrđeno samo sedam novozaraženih koronavirusom, a tri su osobe preminule, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Od jučer u Hrvatskoj imamo detektirano sedam novih bolesnika od COVID-19, što daje ukupan broj od 2016 bolesnika”, rekao je novinarima ministar zdravstva Vili Beroš.

U zadnja 24 sata proveli su 700 novih testiranja, ukupno 30.913. Postotak pozitivnih je 6,52 posto. U samoizolaciji se nalazi 12.181 osoba.

- Oglas -

Prosječna dob oboljelih je 51,22 godina, od čega su 54 posto žena, a 46 posto muškarci.

“Od jučer imamo tri nove preminule osobe, i to 90-godišnji muškarac u Splitu te 98-godišnjakinja i 68-godišnjak u Zagrebu. Svi preminuli su imali i druge zdravstvene probleme, bili su kronični bolesnici. Ukupno je preminulo u Hrvatskoj, dakle, 54 osoba od posljedica koronavirusa”, kazao je Beroš.

U bolnicama je na liječenju 316 osoba. Ukupno 1034 osoba je oporavljeno u Hrvatskoj.

Na respiratoru je 21 osoba.

– Trenutačni uspjeh nije slučajan. On je rezultat našeg zajedničkog i promišljanja i discipline. Stoga smo mišljenja da nije potrebno mijenjati recept koji daje dobre rezultate, poštujmo i dalje dovoljan razmak, održavajmo higijenu i dezinfekciju prostora – poručio je Beroš.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti