Petak, 19. kolovoza 2022.

Škola nogometa Grada Koprivnice okuplja već više od 140 djece, a uvjeti za rad su sve bolji

Preporučujemo

Škola nogometa Grada Koprivnice zajednički je projekt nogometnih klubova Koprivnica, Miklinovec i Močile. Ciljevi su promicanje i unaprjeđenje rada s mlađim dobnim kategorijama u nogometnim klubovima na području Grada Koprivnice.

– Funkcioniramo već skoro dvije godine. Izrazito sam zadovoljan napretkom i koracima prema naprijed koje poduzima naša Škola. Naravno, uvijek može bolje, no zadovoljni smo s onime što zasad imamo. Dakako da nam puno znači što se ulaže i u terene i u svlačionice koje imamo na raspolaganju. Svakako nas veseli što nam je pri kraju i drugi novi teren na Cerinama, što će svakako pomoći našim trenerima i djeci u radu – rekao je Domagoj Baričić, voditelj Škole nogometa Grada Koprivnice.

Domagoj Baričić
Domagoj Baričić // Foto: ŠNGK

Trenutačno Škola već okuplja više od 140 članova.

– Organizirani smo u sedam ekipa kroz šest generacija. Naime, generacija U-13 nam je tako brojna da smo oformili dvije momčadi. Trenutačno u Školi nogometa radi devet trenera; šest glavnih, dva pomoćna i trener vratara, naravno uz Upravu koja se brine da dečki imaju sve što im je potrebno. Generaciju U-17 vodi Goran Ogrizović, U-15 Stjepan Korenika, na U-13 su Nenad Oštrkapa i Silvio Prvčić, na U-11 je Mate Milas, na U-9 Nikola Vezjak i Nino Brcković. Generaciju U-7 vodi Zoran Vlah, dok je trener vratara Tomislav Gregl.

Kako su zadovoljna djeca i roditelji?

– Uvijek ima i pozitivnih i negativnih reakcija, no mi se doista možemo pohvaliti vrlo pozitivnim reakcijama, roditelji su zadovoljni. Protok informacija nije potpuno savršen i uvijek se može dogoditi nekakav propust, ali zasad je sve na razini na kojoj treba biti.

Djeca iz Škole nogometa Grada Koprivnice na turniru u Močilama // Foto: ŠNGK

Škola nogometa Grada Koprivnice može se pohvaliti i s dva posebna projekta.

– Kids’ Day bio nam je prvi projekt kojeg smo organizirali na samom početku rada Škole, i to je doista bio pun pogodak, prikupili smo tada mnoštvo novih članova. Inzistirali smo na Capronca Cupu kao jednoj vrsti promocije, kako naše Škole, tako i lokalne zajednice, odnosno da i klubovi iz naše županije osjete turnirski način igranja. Ove godine želimo podići kvalitetu sudionika i samog turnira.

Što vam donosi suradnja sa Školom nogometa Slavena Belupa?

– Benefiti su u razmjeni iskustva i znanja, a suradnja se očituje kroz igrače. Naši igrači za koje Slaven Belupo procijeni da zaslužuju poziv odlaze kod njih, ove godine nam je na zimu par igrača iz limača prešlo u Slaven Belupo. Onim igrači za koje u Slavenu procijene da bi mogli imati veću minutažu u nekom drugom klubu, nas uvijek preporuče među prvima, pogotovo u starijim generacijama čiji se članovi onda priključuju našoj Školi nogometa.

Kakva je u cijeloj priči korist za klubove koju su oformili Školu?

– U ovom trenutku njima je najvažnija infrastruktura koja se poboljšava. Djeca koriste svlačionice u Močilama i Miklinovcu, naravno da i seniori tih klubova onda to mogu koristiti, i tu nema nikakvih problema. Postoji par juniora koji su blizu prvih momčadi, no stav Škole nogometa u startu je bio da mora proći određeno vremensko razdoblje da to sve profunkcionira, da se vidi rad trenera. Smatram da imamo potencijala, pogotovo na ulaznim juniorima, tu ima dečkića koji su zanimljivi. Prije prvenstva nam se dogodilo da su neki igrači odlučili otići, a na njih su klubovi bili bacili oko, ali to je nogomet, i tako to funkcionira – zaključio je Domagoj Baričić.

Škola nogometa Grada Koprivnice
Voditelj Škole nogometa Grada Koprivnice Domagoj Baričić, predsjednik Saša Grubačević i tajnik Zoran Ban // Foto: ŠNGK

Tko je tko u Školi nogometa Grada Koprivnice?

Na nedavnoj skupštini Škole nogometa Grada Koprivnice za predsjednika je izabran Saša Grubačević. U Nadzornom odboru su Nedeljko Potroško (NK Koprivnica), Ranko Gojković (NK Miklinovec) i Nikola Barbarić (NK Močile).

Uz voditelja Baričića, u Upravnom odboru su još i tajnik Zoran Ban, predstavnik Grada Koprivnice Tomislav Golubić, predstavnik roditelja Tomislav Fajdić, Zoran Jozić (NK Koprivnica), Vladimir Rus (NK Miklinovec) i Krešo Horvat (NK Močile).

Članovi skupštine su Tomislav Zalar, Goran Sikavica, Goran Posavec (NK Koprivnica), Vjekoslav Lesjak, Ivan Jelak, Bono Kristić (NK Miklinovec), Željko Sokač, Kruno Godek i Zvonko Božić (NK Močile).

- Advertisement -

Najnovije objave