Srijeda, 25. svibnja 2022.

Sportske igre mladih: osnovnoškolci pretvorili Đurđevac u centar sporta

Otvorenje samih igara vodio je Mauricio Novosel, a najglasniji i najvjerniji navijači su bili brojni roditelji i rodbina malih natjecatelja

Preporučujemo

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se u subotu na ŠRC-u, sportskim dvoranama i na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu.

Stotine osnovnoškolaca preplavili su ove lokacije i pretvorili su Đurđevac u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili saborski zastupnici Željko Lacković i Branko Hrg, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i Tihana Butorac predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih.

Djece su se mogla okušati  u natjecanjima u graničaru, nogometu, tenisu i trčanju.

Otvorenje samih igara vodio je Mauricio Novosel, a najglasniji i najvjerniji navijači su bili brojni roditelji i rodbina malih natjecatelja.

“Nakon koronavirusa i pauze sporta, vjerujem da su svi oduševljeni da mogu ponovno biti na sportskim borilištima. Zahvalio bih se svima na ovako velikom odazivu te zaželio svima puno sportske sreće”, rekao je na otvorenju Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

“Sportske Igre mladih su veliki prijatelj Grada Đurđevca već četvrtu godinu za redom. Grad i ova vrijedna akcija promoviraju bavljenje sportom, znamo da je sport zapravo lijek za mlade, da se kroz sport stvaraju zdravi ljudi, pomaže da se mladi odmaknu od svih vrsta problema i ovisnosti. Sad je pravo vrijeme, vrijeme nakon korone da svi krenemo na sportske terene i poradim na tjelesnoj aktivnosti”, rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Pobjedničke ekipe plasirat će se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u Savudriji.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova, a prošle su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

- Advertisement -

Najnovije objave