Petak, 19. kolovoza 2022.

Sramota na prijelazu Zavrč: ‘Granični policajac nam je rekao da ćemo govoriti slovenski ili se bumo streljali’

Nikada, ali nikada nismo imali takve neugodnosti. Nevjerojatno je kako se slovenski granični policajac prema nama ponašao, vidno uzmireni današnji su nam događaj na graničnom prijelazu Zavrč počeli prepričavati Kristijan iz Ludbrega te Emanuel i Mihael iz Međimurja koji su otišli natrag na posao u Njemačku, u München

Preporučujemo

Nikada, ali nikada nismo imali takve neugodnosti. Nevjerojatno je kako se slovenski granični policajac prema nama ponašao, vidno uzmireni današnji su nam događaj na graničnom prijelazu Zavrč počeli prepričavati Kristijan iz Ludbrega te Emanuel i Mihael iz Međimurja koji su otišli natrag na posao u Njemačku, u München.

Naši dečki kažu kako su tom graničnom policajcu starom oko 50 godina dali svoje osobne iskaznice i već tu je ovaj počeo kolutati očima.

– Pitao nas je kamo idemo, rekli smo mu u Njemačku. Da idemo delati. On nas je onda pitao da kako mi to mislimo svako malo ići gore-dolje i da kako da on zna da mi stvarno idemo delati. Rekli smo mu da imamo papire i da se stvarno vraćamo na posao. No, to ga očito nije previše zanimalo – govori nam 42-godišnji Kristijan.

Granični policajac bio je, kažu, izrazito arogantan, jednostavno se vidjelo da ne voli Hrvate.

– U jednom trenutku nam je čak uspio reći da ili ćemo mi govoriti slovenski ili se bumo streljali. Bili smo u šoku. Uopće nije gledao naše dokumente, bio je baš napaljen na nas. Stvarno nikada takve probleme prije nismo imali, a idemo na sve hrvatsko-slovenske granične prijelaze već godinama. Baš je bio arogantan tip – ističe Kristijan.

Cijelo ovo natezanje trajalo je 10-ak minuta, a kao da je bila cijela vječnost. Naši dečki nisu se htjeli uloviti u provokacije jer su se bojali da ih ne stave na stranu i maltretiraju još dulje.

– E, da, rekao nam je čak i da se tak napeljavamo gore-dolje kak da smo Berlina oslobodili. Stvarno to nikad nismo doživjeli. Prestrašno – ogorčeni su naši dečki koji za život zarađuju u Njemačkoj.

Nasreću, u Sloveniju su ušli i u trenutku ovog pisanja već su u Austriji. Želimo im sretan put do njihova odredišta.

- Advertisement -

Najnovije objave